
خواص ذرت چیزی نیست که افراد نسبت به آن بیاطلاع باشند. شاید بسیاری از افراد دقیقا ندانند که ذرت چه تاثیراتی دارد اما قطعا میدانند که ذرت مفید است. همین موضوع موجب میشود تا بسیاری از بانوان در دوران بارداری نیز به وفور از آن استفاده کنند تا بتوانند از خواص آن بهرهمند شوند. نکته قابل توجه این است که ذرت برای جنین مفید است اما مصرف بیاندازه آن میتواند مضراتی را نیز به همراه داشته باشد. به طور کلی دوران بارداری از حساسترین دوران زندگی هر خانمی است به همین دلیل باید در مصرف بسیاری از خوراکیها احتیاط نماید. به همین منظور در ادامه به بررسی این موضوع که آیا ذرت برای جنین مضر است یا خیر میپردازیم.
خواص ذرت برای جنین
ذرت برای جنین و بانوان در دوران بارداری میتواند فواید بینظیری را به همراه داشته باشد. از مهمترین خواص ذرت میتوان به فیبر بسیار بالای موجود در آن اشاره داشت. این موضوع موجب میشود تا از بروز یبوست در دوران بارداری به شکل قابل توجهی پیشگیری شود. از طرفی دانههای ذرت حاوی مقدار بسیار بالایی تیامین (نوعی ویتامین B) هستند. تیامین میتواند به شدت روی رشد مفید مغز جنین تاثیر گذاشته و حافظه او را تقویت نماید. جالب است بدانید که تیامین در حفظ سلامت مغزی بانوان باردار نیز به شدت موثر است.
ویتامین C، B5 و B12 نیز از دیگر ویتامینهای موجود در دانههای ذرت هستند. این ویتامینها موجب میشود تا مصرف ذرت در دوران بارداری، مانع از کم خونی مادر و جنین شود. این ویتامینها نقش بسیار موثری در تولید سلولهای خونی دارند. به همین دلیل مصرف ذرت میتواند به شکل قابل توجهی در ساخت این سلولها و درمان کم خونی موثر باشد.
از دیگر خواص ذرت برای جنین و مادر میتوان به تقویت ایمنی بدن اشاره داشت. به طور کلی ذرت سرشار از بتاکاروتن است. بتاکاروتن در بدن مادر به ویتامین A تبدیل خواهد شد. این موضوع موجب افزایش ویتامین A در بدن شده که باعث بالارفتن ایمنی بدن و تقویت بینایی میشود. با توجه به اینکه امروزه متاسفانه انواع ویروسهای مختلف در پی یکدیگر شیوع پیدا میکنند حفظ ایمنی و سلامت بدن در دوران بارداری از اهمیت فوقالعاده بالایی برخوردار میباشد.
بهبود اعصاب و پیشگیری از نقص مادرزادی از دیگر خواص ذرت در دوران بارداری میباشند. ذرت حاوی مقدار بسیار زیادی آنتیاکسیدان و اسید فولیک است. این موضوع موجب میشود تا احتمال ابتلا به سرطان به ویژه سرطان سینه در بانوان باردار به شدت کاهش پیدا کند. از طرفی اسید فولیک مهمترین مواد مغذی مورد نیاز در دوران بارداری محسوب میشود که در پیشگیری از نواقص مادرزادی نقش بسیار موثری دارد.
آیا ذرت برای جنین مضر است یا خیر؟
مصرف مواد خوراکی در دوران بارداری از حساسیت بسیار بالایی برخوردارند. بنابراین افراط در مصرف هر نوع مواد خوراکی میتواند منجر به بروز مشکلاتی برای مادر و جنین شود. همانطور که گفته شد ذرت برای جنین و مادر از خواص بینظیری برخوردار است. با این وجود زیاده روی در مصرف ذرت میتواند مشکلاتی ایجاد نماید که سلامت جنین یا مادر را به خطر میاندازد. به طور مثال ذرت حاوی مقدار قابل توجهی کربوهیدرات و نشاسته است. بنابراین استفاده بیش از اندازه ذرت میتواند باعث اضافه وزن شدید مادر و احتمال ابتلا به فشار خون، دیابت و سایر بیماریهای زمینهای را افزایش دهد.
از طرفی با وجود خواص ذرت ممکن است برخی از افراد نسبت به آن حساسیت داشته باشند. این موضوع منجر به بروز مشکلات گوارشی می شود. بانوان بارداری که نسبت به ذرت حساسیت دارند و نمیتوانند آن را به خوبی هضم نمایند. این موضوع منجر به اختلالات گوارشی مانند سوزش معده و نفخ میگردد. اسیدهای چرب موجود در دانههای ذرت باعث میشود تا هنگام مصرف بیش از اندازه آن احتمال بروز مشکلات قلبی افزایش پیدا کند. به همین دلیل بانوان باردار به هیچ عنوان نباید در مصرف ذرت افراط نمایند. اسیدهای چرب غیراشباع ذرت برای جنین نیز خطرآفرین هستند. این اسیدهای چرب ممکن است در عملکرد و فعالیت کودک پس از تولد اختلال ایجاد کنند.
نکات قابل توجه هنگام استفاده از ذرت در دوران بارداری
جهت پیشگیری از مضرات ذرت برای جنین و استفاده از خواص آن بهتر است چند نکته مهم را مورد توجه قرار دهید. این نکات عبارتند از:
- در پیشگیری از ضرر ذرت برای جنین بهتر است بانوان باردار حداکثر ۲ بار در هفته از آن استفاده نمایند. در این صورت میتوانند از خواص ذرت نیز بهرهمند شوند.
- استفاده از ذرت خام میتواند احتمال بروز مشکلات گوارشی را در بانوان باردار به شدت افزایش دهد. به همین دلیل توصیه میشود برای استفاده از خواص ذرت در دوران بارداری، بانوان حتما آن را به صورت کبابی، آب پز یا کنسرو مورد استفاده قرار دهند.
- استفاده از ذرت در سالاد، میان وعده، پاستا، ساندویچ و … از دیگر روشهای بهرهمندی از خواص ذرت در دوران بارداری میباشد.