به راستی آیا برنج هندی پلاستیکی است ؟ آیا می توان ماده ای همچون پلاستیک را به برنج تبدیل کرده و به عنوان ماده ی غذایی در اختیار مردم قرار داد؟ برنج هندی پلاستیکی واژه ای است که شاید این روزها زیاد شنیده می شود و موجب نگرانی خانواده ها شده است. زیرا قوت غالب ایرانیان برنج است و بی شک اگر در هر وعده به جای برنج، پلاستیک بخورند قطعا عاقبت خوبی در انتظارشان نخواهد بود. اگر دوست دارید از صحت یا سقم وجود چنین برنج هایی مطمئن شوید ادامه ی این مطلب را از دست ندهید.
برنج هندی پلاستیکی ، شایعه یا واقعیت
پیش از آنکه بخواهیم پاسخی به سوال (آیا برنج هندی پلاستیکی است ؟) بدهیم، از شما می خواهم یک تکه پلاستیک را داخل آب جوش انداخته و چندین دقیقه و حتی ساعت آن را بجوشانید. سپس پلاستیک را از ظرف خارج کنید. ممکن است تغییر شکل داده باشد و یا حتی مقدار زیادی نرم شده باشد اما قطعا این میزان نرم شدگی به اندازه ای نیست که پلاستیک را باب دندان کرده باشد! پس با این آزمایش ساده می توان گفت برنج پلاستیکی هندی شایعه ای بیش نیست. اگر هنوز هم قانع نشدید دلایل ما هنوز به پایان نرسیده است.
تشخیص برنج هندی پلاستیکی از روی بو
همانطور که می دانید پلاستیک از مشتقات نفت تهیه می شود و بو و طعم نفت نیز بسیار غالب و قوی است. تصور کنید که برنج هندی پلاستیکی واقعا وجود داشته باشد. بنابراین شما باید با هر بار خوردن این نوع برنج یا با مزه ی تند و قالب نفت مواجه شوید و یا طعم اسانس های قوی را حس کنید که برای از بین بردن بو و مزه ی نفت استفاده شده است. به راستی آیا تا به چنین برنج هندی پلاستیکی با طعم نفت را خورده اید؟
تولید برنج هندی پلاستیکی هزینه بر تر از برنج طبیعی
ما در جهان بیش از ۲۰ کشور تولید کننده ی برنج داریم که نیاز کل دنیا را تامین می کنند و از این لحاظ کمبودی در جهان وجود ندارد. پس در چنین شرایطی به نظر شما تولید برنج هندی پلاستیکی آیا از نظر اقتصادی قابل توجیه است؟ با توجه به گران بودن مشتقات نفتی و در دسترس نبودن آنها برای اکثر کشورها، تولید برنج هندی پلاستیکی خنده دار نیست؟ وقتی یک کشور و یا حتی یک شخص با صرف هزینه ای کمتر می تواند برنج هندی را به صورت طبیعی پرورش دهد پس چه لزومی دارد که با صرف هزینه ی بیشتر نسبت به تولید برنج هندی پلاستیکی اقدام کند.!!
اخبار رسمی در مورد کارگاه تولید برنج هندی پلاستیکی
تا کنون در هیچ نقطه ای از جهان از طریق نهادهای رسمی و بهداشتی خبری مبنی بر کشف و یا وجود کارگاه تولید برنج هندی پلاستیکی منتشر نشده است. حفظ سلامت و بهداشت افراد یک جامعه بی شک اولویت اول هر جامعه است. زیرا هزینه های ناشی از بیماری خیلی بیشتر برای جامعه سنگین است. بنابراین به نظر می رسد هر کشوری اگر با یک کارگاه تولید برنج پلاستیکی مواجه شود قطعا با آن برخورد خواهد کرد. در حالی که تا کنون چنین خبری در هیچ کجای دنیا منتشر نشده است. البته فیلم هایی شاید در شبکه های اجتماعی منتشر شده باشد ولی تا حالا سازمان و یا ارگانی صحت این کارگاه ها را تایید نکرده است، پس از این جا نیز می توان برداشت کرد که برنج هندی پلاستیکی شایعه ای بیش نیست که احتمالا از طرف برخی افراد ذینفع گسترش یافته است.
سوختن برنج هندی پلاستیکی
اخیرا شاهد انتشار برخی ویدئوها در فضای مجازی بوده ایم که نشان می دهند برای تشخیص برنج هندی پلاستیکی آنها را بسوزانید و ببینید که برنج می سوزد و سیاه می شود! بی شک هر ماده ی غذایی اگر حرارت ببیند خواهد سوخت و کربن موجود در آن باعث سیاه شدن می شود. از طرفی اگر شما هر ماده ی کربوهیدرات دار را آتش بزنید حالتی شبیه به همین فیلم ها به خود می گیرد. می توانید با یک تکه ماکارونی صحت این گفته را امتحان کنید. پس واقع بین باشید و با توجه به برخی صحبت های بی اساس شایعه ی برنج پلاستیکی را باور نکنید.
برنج هندی پلاستیکی همان برنج فرآوری شده است
در کل دنیا نوعی هراس درباره ی غذاهای چینی وجود دارد. شاید علت این امر رشد روز افزون صنعت در این کشور و البته تولید هر نوع کالا باشد. در واقع شایعه ی برنج هندی پلاستیکی نیز نشات گرفته از کشور چین است. زیرا در حقیقت برنج پلاستیکی نوعی برنج فرآوری شده است که در کشور چین و توسط دستگاه های به خصوصی تهیه می شود. در این دستگاه ها برنج های نیم دانه و بسیار ریز به شکل خمیر در آمده و سپس به صورت برنج سالم و دانه بلند خارج می شوند. این برنج ها قیمت کمتری دارند و معمولا اقشار ضعیفتر از آنها استفاده می کنند. حتما باید بر روی بسته بندی این نوع برنج ها کلمه ی فرآوری ذکر شود تا مصرف کننده با آگاهی خریداری کند. این نوع برنج ها کیفیت پایینتری دارند اما به هیچ عنوان پلاستیک داخل آنها وجود ندارد. نکته دیگری که وجود دارد، در ایران هر گونه واردات و فروش برنج فرآوری شده ممنوع می باشد.
نتیجه گیری
منطق حکم می کند که شایعه ی برنج هندی پلاستیکی را باور نکنید. زیرا در هر صورت وجود پلاستیک در برنج قابل تشخیص است. اما باز هم اگر به هر دلیلی وجود چنین برنج هایی را قبول دارید برای اطمینان خاطر خود از مراکز و فروشگاه های معتبر برنج را خرید. در ضمن بر فرض محال اگر برنج هندی پلاستیکی به راستی وجود داشته باشد و یک شخص می توان گفت کم هوش نیز آنها را مصرف کند قطعا مدت زمانی طول می کشد تا این برنج ها اثر خود ر انشان دهد. در حالی که از شواهد چنین بر می آید که تنها یک بار خوردن برنج های شایع شده به اسم برنج پلاستیکی باعث بیماری و ناراحتی شخص می شود! در مجموع و بر اساس آنچه گفته شد لطفا منطقی و واقع بین باشید و هر چه را که در فضای مجازی می بینید و می شنوید باور نکنید.
ممنون که بابت این موضوع توضیح دادید، البته من توی اینستاگرام هم دیده بودم فیلم هایی توی کارخانه تولید می کنند، ولی من از چند کارشناس غذا هم پرسیدم گفتن که برنج های معتبری که توی بازار هستن کاملا کشت میشن و کارخونه ای ها شایعه هستن
اصلا همچین چیزی امکان نداره! حالا شکل برنج رو دربیارن. بو و عطر و مزش که نمیشه تقلبی بشه!
خیلی هم عطر و بو داره
یه مقاله خیلی جالب داشتین که میشد برنج خوب و بد رو تشخیص داد. برنج هندی خوب زیاده و با اون ترفندها به راحتی قابل تشخیص
با سلام . ممنون از مطالبتون . ضمنا به نظر من لازم است برنج شب قبل با حجم زیادی آب خیسانده شود و ترجیحا بصورت دم پخت ( از روش صافی استفاده شود ) طبخ نگردد .
تو اخبار گفت همشونو گرفتن. با خیال راحت بخرید بخورید
منم فکر کنم اون ویدئو های شبکه های اجتماعی ساختگی باشه، چون من خودم رشتم صنایع غذایی هست و این برنج ها رو تست کردم و مشکلی نداشتن
بابا الکی گفتن اینا ضد تبلیغاته که برنج های دیگه رو بفروشن!
والا از ایرانیا برمیاد برنج پلاستیکی بفروشن اما از هندیا نه
الان برنج هندی که خود خوشبخت وارد می کنه آیا جایی بررسی و آزمایش می شوند؟
بله، برنج هایی که با برند خوشبخت هستند توسط تمامی سازمان های مربوطه مجوز کسب کرده سپس در بازار پخش می شوند، یکی از مواردی که روی برنج های وارداتی انجام می شود، انجام آزمایش بر روی این برنج ها می باشد.
سلام من چند تا سوال از دوستان داشتم
اگه اینا پلاستیکی نیستند چرا وقتی میخوری دل درد میگیری یا وقتی به مرغ و خروس میدی نمی خوره یاحتی وقتی به گنجشکها میریزی نمی خورن ولی توبرنج کشت بر عکس با ولع میخورند. دقیقا مثل سوسیس کالباسه که وقتی جلو گربه میندازی بو میکنه واز خوردنش امتناع میکنه یا به سگ که میدی به سختی میخوره و بعد از خوردنش مریض میشه، همه اینا رو من امتحان کردم. حیوانات بهترین تشخیص رو دارن. البته این برنجها پلاستیک کامل نیستند بلکه ترکیبی از پلیمر ونشاسته میباشد درنتیجه برای تولید کننده صرف داره. کشورمون هم چون نفتش تحریمه مجبوره در عوض نفتش مقداری از این برنج های آشغال رو وارد ایران کنه. البته از مافیا وسلطانهای برنج هم که در دولت نفوذ دارن نباید غافل شد.
دوست عزیز شما می توانید بین برنج هندی مرغوب و نامرغوب یکی را انتخاب کنید، برنج کش داخل هم داریم که همین ویژگی هایی که شما گفتید را دارند ولی برنج هندی هم داریم که هیچ مشکلی پیش نمیاید، ما تاکنون نشنیدیم کسی برنج هندی مرغوب بخورد و دل درد بگیرد، این دل درد می تواند از هزاران دلیل باشد. درضمن دل درد گرفتن و موارد این چنینین هیچ ارتباطی به پلاستیکی بودن ندارد، این مطلب را با دقت بخوانید حتی روش هایی را باری تست پلاستیکی بودن یا بنودن آن به شما توضیح داده ایم. درضمن یک مثال خیلی بارز عرض کردیم که اگر برنج های هندی مشکل داشت، جاهایی مثل کشورهای اروپایی اجازه واردات این برنج ها را نمی داد.
یعنی کلا اونی که میگه برنج هندی پلاستیکیه رو نباید جزو ۸۴ میلیون جمعیت ایران به حساب آورد
اگه پلاستیک نیست چیزی شبیه ماکارونی هست برنج نیست .هروقت میخوری شکمت باد میکنه😂
یعنی کلا اونی که میگه برنج هندی پلاستیکیه رو نباید جزو ۸۴ میلیون جمعیت ایران به حساب آورد
بنظر منم برنج هندی هیچ شباهتی به برنج ندارد .
موقع جوشیدن هیچ نشاسته ای پس نمیدهد و هرگز به هم نمیچسبد ،اگر ساعتها آن را بجوشانید خمیر نمیشود و شکل خود راحفظ میکند ،به همین دلیل اصلا نمیشود در آش ازش استفاده کرد .برنج پاکستانی ،تایلندی به مراتب سالم ترند .
سلام من هم فیلمی که توی مجازی بود و دیدم سرعت تولید اون برنج اینقدر کم بود که فکر نکنم در روز حتی بتونن یک کیسه ده کیلویی و پر کنن چه برسه به اینکه بخوان بازار برنج دنیارو بگیرن
من تاحالا اسم برنج پلاستیکی نشنیده بودم اما بعد از خوندن این مقاله کنجکاو شدم و رفتم دیدم،خب کل ایده احمقانه بود که اصلا جای بحث کردن نداره اما اونجایی که دیدم اینو ربطش دادن به چین دیگه دوزاریم افتاد که کلا یک جریانی در راستای چین ستیزی و میتونم قول بدم حتی وابسته به خارج هستن دارن تبلیغات گسترده میکنن،به هر حال چین به قدرت اقتثادی بزرگ دنیا تبدیل شده و ترس أمریکا و اروپا از بلامنازع شدن قدرت اقتصادی چین باعث شده چپ و راست چین رو بکوبن و کلی خرج کنن برای شایعه سازی
شما اول دیکته یاد بگیر بعد شعار بده . چین آشغال فروشه همه هم میدونن
واسه طعم و عطرشون که هزارتا راهکار هست. طعم آبمیوه و هزارتا خوراکی دیگه را چجوری درست میکنن؟ برنج هم مثل اونها.
اما شک ندارم که خیلی از مارکهای برنج وارداتی، بذر کامل نیستند حالا یا شکسته های زیردستگاهی را از نو قالب میزنن یا کار دیگه ای می کنن معلوم نیست. یه تحقیق مستقل انجام بشه معلوم میشه چه رابطه تنگاتنگی بین مصرف این برنجها و افزایش شدید ریزش موی سر، مشکلات استخوان، پوست، گوارش و…. در دهه اخیر وجود داره.
چرا باور میکنید برنج هندی پلاستیکی است اینها دستگاه های اکسترودر تولید گرانول مواد پلاستیکی هست که مواد خام دستگاه های تزریق پلاستیک و غیره است و یکم تشابه شکلی دارن فقط اصلا بر فرض برنج هندی پلاستیکی هست چرا چین نمیزنه چرا ایران تولید نمیکنه یکم تفکر لازمه
ما چطور می تونیم از سلامت برنج خوشبخت مطلع بشیم؟
نکته اول اینکه خوشخبت و سایر شرکت های معتبری که در بازار هستند همه واردات شان با نظرات کامل سازمان ها و مراجع معتبر وارد کشور شده و در شرایط کامل بهداشتی پخش می شوند. نکته دوم اینکه در همین مقاله راه هایی را نوشته ایم که چطور می توانید تست کنید که آیا برنجی که استفاده می کنید پلاستیکی هست یا نه.
اون دیگه دست خداست اینا به هرفیلمی آشنایی دارن هرراهی پیداکنی برای تشخیص…..اینافوری یه سددرمقابلش میزنن که نتونی کاری کنی
شوخیه دیگه 😟😟😟😟
برنج پلاستیکی چیه خدا
معلوم نیست شایدم درست باشه
برنج پلاستیکی یه حرف خنده داره اگه پلاستیک حتی یه ذره داخلشون بود بعد چند بار خوردن کل مملکت مریض میشدن اینا همون برنج نصف و خورد شده هستن خمیر میشن بعد به این شکل در میان ممکنه نشاسته بیشتر بهشون بزنن ولی پلاستیک الکیه ترا ریخته شاید باشن ولی برنجن که مثل هر برنجی کشت میشن فقط تراریخته تغییر ژنتیک میدن تا تولید بالا ببرن درسته تراریخته هم ضرر داره ولی پلاستیک دیگه هر کی باور کنه مرگ مغزیه
می شود در آزمایشگاهای معتبر به بررسی های لازم پرداخت با اندکی هزینه ، مبنی بر اینکه صحت وسقم موارد مطروحه مشخص شود….
برنج هندی انواع مختلف داره نوع باسماتی که مرغوب هست اصلا پلاستیک نداره. انواع دیگر ارزان قیمت هم که از خرده برنج ته کارگاه تولید میشن فقط یه قلاف نازک پلاستیکی روشون کشیده میشه که شکل برنج پایدار بمونه، جمعا ۲ درصد وزن برنج پلاستیک باشه. که البته برای سلامت ضرر داره همین مقدار کم هم، موقع پخت خیلی کم بوی نامطبوع میده که اگر مشامتون تیزه حس می کنید. برنج خشک رو روی حرارت بگیرید اول طلایی بعد قهوه ای بعد میسوزه مشکی میشه. خرده برنج دارای قلاف پلاستیکی، روی برنج سریع سیاه میشه یه ذره هم بو میده
خوب بعضیا راست میگن برنج هندی هرچی جوش بخوره باز همونه ن برنج شل میشه ن نشاسته داره واقعا از چیست
بحث این نیست که پلاستیکی است. ولی این سوال جوابش چیه؟ نخود، لوبیا، گندم و هر دانه دیگری وقتی یک کیلو میخری می بینی دانه ها بعضی بزرگتر برخی کوچکتره، ولی برخی برنج های وارداتی دقیقا یک اندازه هستند. دقیق یادم نیست خودتان نگاه کنید ولی اینطور یادمه که در یکی از فیلم های اپارات، وارد کننده ایرانی دستگاه فرآوری برنج میگه طبیعتا باید مواد دیگری هم به برنج های شکسته بیفزاییم تا دانه ها به هم بچسبد. این مواد دقیقا چیست؟ نمیگم پلاستیکه، ولی معلوم بشه چیه
یه دوستی داشتم باباش نانوایی داشت، میگفت هیچ وقت این نانهایی ماشینی که یکی دو متر کشیده میشه بعد با دستگاه برش میخوره را نخر، ما داشتیم برای کش آمدن و پاره نشدن باید مواد مضر به آن اضافه کنیم، ناچار شدیم نانوایی را به پخت نان دیگری تغییر بدیم