پخت انواع کیک و شیرینی یکی از جذابترین بخشهای آشپزی محسوب میشود. از طرفی امروزه افراد بسیار زیادی هستند که ترجیح میدهند انواع شیرینی و کیک را در خانه خود تهیه نمایند. نکته قابل توجه این است که آرد ذرت یکی از ضروریترین مواد اولیه مورد نیاز برای پخت انواع نان، کیک یا شیرینی میباشد. آرد ذرت تفاوت نسبتا زیادی با آرد گندم دارد. از طرفی آردهای آماده ممکن است کیفیت مورد نظر شما را نداشته باشند. به همین دلیل است که بسیاری از افراد ترجیح میدهند خودشان این آرد را تهیه نمایند. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با بهترین روش برای درست کردن آرد ذرت آشنا کنیم.
بهترین روش درست کردن آرد ذرت
درست کردن آرد ذرت یکی از بهترین روشهای تهیه این آرد است که میتوانید با کمترین هزینه آن را انجام دهید. نکته قابل توجه این است که آرد ذرت خانگی از کیفیت بسیار بالاتری نسبت به آردهای آماده برخوردار میباشد. از طرفی در بسیاری از مواقع ممکن است هنگام خرید آرد ذرت، آن را با نشاسته ذرت یکی بدانند و آن را به شما بفروشند. در صورتی که خودتان این آرد را درست کنید، با اطمینان بیشتری میتوانید آن را مورد استفاده قرار دهید.
برای درست کردن آرد ذرت در ابتدا ذرتهای باکیفیت و مناسب خریداری نمایید. سپس دانههای ذرت را به گونهای که خرد نشوند و آسیب نبینند از خوشه جدا کنید. دانههای ذرت را داخل یک سینی پخش کرده و در فضای باز یا محیط فاقد رطوبت قرار داده تا خشک شوند. نکته قابل توجه این است که دانههای ذرت باید کاملا خشک شده تا بتوان آنها را پودر نمود. به همین دلیل بهتر است ۲ یا ۳ روز اجازه دهید دانهها در برابر هوای آزاد خشک شوند.
در صورتی که برای خشک کردن دانهها و درست کردن آرد ذرت عجله دارید، میتوانید سینی حاوی دانههای ذرت را روی بخاری یا شوفاژ با حرارت بسیار ملایم قرار دهید. البته با وجود این کار نیز باید پیش از آسیاب نمودن دانهها از خشک بودن آنها مطمئن شوید. پس از آن که دانهها کاملا خشک شدند آنها را داخل مخلوط کن ریخته و با بالاترین سرعت آسیاب نمایید. توجه داشته باشید که دانهها باید کاملا پودر شوند. پس از آن نیز آرد ذرت را از صافی عبور داده تا آرد کاملا یکدست شود.
نکات قابل توجه هنگام درست کردن آرد ذرت
اگر قصد دارید خودتان برای درست کردن آرد ذرت اقدام نمایید، بهتر است چند نکته بسیار مهم را مورد توجه قرار دهید. رعایت این نکات میتوانند نقش بسیار موثری در میزان کیفیت آرد ذرت داشته باشند. برخی از این نکات عبارتند از:
- هر چقدر دانههای ذرت خشکتر شوند، کیفیت آرد ذرت نیز افزایش پیدا میکند. فراموش نکنید که کوچکترین رطوبت باقیمانده در دانههای ذرت، اجازه آسیاب شدن را به آنها نمیدهد.
- بسیاری از افراد برای پودر کردن دانههای ذرت از گوشتکوب یا آسیابهای دستی استفاده مینمایند. بهتر است بدانید که آسیابهای برقی با تیغه بسیار تیز میتواند به بالا بردن میزان کیفیت آرد ذرت کمک کند. با این وجود در صورت عدم دسترسی به آسیابهای برقی میتوانید از روشهای دیگر برای پودر کردن دانههای ذرت استفاده کنید.
- توجه داشته باشید که آرد ذرت نسبت به آرد برنج یا آرد گندم از بافت ضخیمتری برخوردار میباشد. بنابراین هنگام درست کردن آرد ذرت اگر بافت آرد مخملی و نرم نشد، فکر نکنید که کیفیت آرد شما نامناسب است.
- پس از درست کردن آرد ذرت آن را در ظرف دردار و داخل یخچال نگهداری کنید. این کار از خراب شدن آرد جلوگیری مینماید. البته توجه داشته باشید که درب ظرف باید کاملا محکم باشد تا رطوبت وارد ظرف نشود.
- البته در صورتی که حجم کمی از آرد ذرت را تهیه نمودهاید، میتوانید آن را در دمای محیط و فاقد رطوبت نیز نگهداری کنید.
مهم ترین کاربردهای آرد ذرت
آرد ذرت از مزایای فوقالعادهای برخوردار میباشد، به همین دلیل است که به راحتی میتوان آن را در تهیه انواع خوراکیها مورد استفاده قرار داد. از مهمترین مزایای آرد ذرت میتوان به کاهش کلسترول خون، بهبود کمخونی، تقویت استخوانها و درمان یبوست اشاره داشت. از طرفی استفاده نمودن آرد ذرت به بهبود عملکرد روده، افزایش انرژی، کنترل فشار خون و بهبود عملکرد دستگاه گوارش نیز کمک میکند. با توجه به این موضوع به راحتی میتوانید برای حفظ سلامت خود و خانواده آن را جایگزین آرد گندم یا آرد برنج کنید. به طور کلی از مهمترین کاربردهای آرد ذرت میتوان به موارد زیر اشاره داشت.
- درست کردن انواع کیکها
- تهیه انواع باقلوا و شیرینی
- پخت انواع نانها
- تهیه دسرهای مختلف مانند فرنی
- استفاده برای ترد کردن انواع کتلت و کوکو
- و …