در این مطلب سعی می کنیم رابطه بین لوبیا چیتی و بیماری دیابت را مورد بررسی قرار دهیم. در حقیقت هدف از بیان این موضوع این است که آیا خواص لوبیا چیتی بر روی بهبود دیابت تاثیرات مثبتی دارد یا نه. در مقالات مختلف از لوبیا چیتی به عنوان دانه ای بسیار مقوی و سرشار از پروتئین و ویتامین یاد می شود. شاید این سوال برای شما به وجود بیاید که آیا این دانه مقوی و خوشمزه که مردم قاره آمریکا بیشتر از آن استفاده می کنند تاثیر مثبتی روی بیماری دیابت دارد یا خیر. برای اطلاع از پاسخ این سوال مطالعه ادامه این مطلب را از دست ندهید. لوبیا چیتی برای اولین بار در پرو کشت شده است. این دانه کوچک یک ماده پروتئینی ارزان قیمت می باشد بنابراین تمام مردم دنیا از آن استفاده می کنند.
بیماری دیابت یا قند خون بالا چیست؟
بیماری دیابت از جمله شایع ترین بیماری های ناشی از اختلالات سوخت ساز بدن می باشد. مهمترین مشخصه آن افزایش میزان قند خون بالای ۱۲۰ در آزمایش خون ناشتا است. از دیگر علائم این بیماری پرخوری و تشنگی زیاد می باشد. همچنین افراد مبتلا به بیماری دیابت خیلی زود گرسنه می شوند و بدنشان احساس ضعف می کند. بیماری دیابت به دلیل کم شدن تولید انسولین در بدن به وجود می آید. در دنیا تقریبا بیشتر ۱۵۰ میلیون نفر به این بیماری مبتلا هستند. در ایران نیز افراد زیادی بیماری قند خون یا دیابت دارند که به دو گونه دیابت نوع یک و دیابت نوع دو می باشد. این بیماری معمولا قبل از سن ۳۰ سالگی در افراد نمایان می شود و علت اصلی آن کمبود انسولین در بدن می باشد.
عدم فعالیت جسمانی و رژیم غذایی نامناسب در افراد بالای ۴۰ سال، همچنین جنبه ارثی روی بروز این بیماری نقش زیادی دارند. رژیم غذایی و بیماری دیابت کاملا به هم وابسته هستند. رژیم غذایی در درمان این بیماری اهمیت بسیار بالایی دارد. ورزش نیز در کنار رژیم غذایی مناسب یکی دیگر از درمان های بیماری دیابت می باشد. اینجاست که خواص موجود در لوبیاچیتی برای دیابت موثر واقع می شود.
لوبیا چیتی منبع غنی فیبر و پروتئین برای کاهش بیماری دیابت
لوبیا چیتی منبع غنی پروتئین و فیبر می باشد، این مواد به سلامت قلب کمک شایانی می کنند. فیبر موجود در لوبیا چیتی می تواند شاخص قند خون را پایین بیاورد بنابراین در کنترل دیابت نیز موثر می باشد. طبق نظر محققان کانادایی افرادی که به دیابت نوع دو مبتلا هستند اگر روزانه حبوباتی مانند لوبیا چیتی را به رژیم غذایی خود اضافه کنند، می توانند سطح قند خون و فشار خون را کاهش دهند. ایجاد این امر به دلیل پروتئین، مواد معدنی و فیبر موجود در لوبیا چیتی می باشد. طبق تحقیقات سه ماهه محققان خوردن حبوبات، قند خون را در بیماران دیابتی کاهش می دهد.
مقدار فیبر بالا و چربی کم در لوبیا چیتی باعث می شود افراد با خوردن آن احساس سیری کنند و این امر باعث تثبیت مقدار قند خون و سطح انسولین می شود. از آنجایی که بیماری دیابت باعث گرفتگی عروق نیز می شود. این بیماران باید روی پایین نگه داشتن وزن خود بسیار تاکید داشته باشند. لوبیا چیتی چون فاقد چربی می باشد می تواند از بالا رفتن وزن افراد جلوگیری کنند. افراد دیابتی اگر حداقل هفته ای یک بار لوبیا چیتی مصرف کنند می توانند بالا رفتن وزن خود را کنترل کنند. با این کار از چاقی و گرفتگی عروق خود جلوگیری می کنند.
چون کسانی که دیابت دارند ممکن است کلسترول خونشان نیز به طبع آن بالا رود باید از خوردن غذاهای چرب و فست فود خودداری کنند. در این صورت با خوردن غذاهایی که فاقد چربی هستند از جمله غذاهایی که با لوبیا چیتی درست می شوند می توانند کمک شایانی به خود کنند.
افرادی که دیابتی هستند معمولا پوست بدنشان خشک می شود لوبیا چیتی سرشار از ویتامین B می باشد. ویتامین B از خشکی پوست و علائم آن جلوگیری می کند. کسانی که بیماری دیابت دارند به دلیل خوردن داروهای شیمیایی ممکن است دچار یبوست شوند و معده آن ها به خوبی کار نکند. اما اگر لوبیا چیتی را در رژیم غذایی خود قرار دهند فیبر موجود در آن روده را تحریک می کند و در درمان یبوست تاثیر زیادی دارد. فیبر موجود در لوبیا چیتی همچنین به سلامت دستگاه گوارش کمک بسیاری می کند.
نقش لوبیا چیتی روی رژیم لاغری
اشخاصی که به بیماری دیابت مبتلا هستند باید وزن خود را پایین بیاورند. این کار نیز امکان پذیر نمی باشد مگر اینکه رژیم غذایی درستی داشته باشند و در کنار آن ورزش نیز بکنند. از آنجایی که بیماران دیابتی خیلی زود دچار ضعف بدن می شوند رژیم آن ها باید سرشار از مواد غذایی باشد که فیبر، پروتئین و ویتامین بالایی دارند. معمولا حبوبات، خصوصا لوبیا چیتی منبع غنی از این چیزها می باشند. بیماران دیابتی با خوردن مقدار کمی لوبیا چیتی هم سیر شوند و هم مقدار زیادی ویتامین به بدن خود برسانند. همچنین با این کار کمتر سراغ غذا خوردن می روند و از چاق شدن خود جلوگیری می کنند. حتما مقاله میزان پروتئین لوبیا چیتی پخته را مطالعه نمایید.
جمع بندی
همانطور که بیان کردیم لوبیا چیتی سرشار از پروتئین، ویتامین و فیبر می باشد. همچنین درصد چربی این دانه کوچک بسیار کم می باشد. این ماده مغذی می تواند در کنترل قند خون و چربی خون بسیار موثر باشد. اما ذکر این نکته ضروری است که برای کنترل و یا درمان یک بیماری اکتفا کردن به خوردن یک ماده غذایی کار درستی نمی باشد. همچنین اینکه یک شخص خودش به خود درمانی پرداخته اصلا صحیح نیست. بیماران دیابتی با مراجعه به یک متخصص تغذیه می توانند یک رژیم درمانی درست گرفته و قند خون خود را با خوردن مواد غذایی مناسب کنترل کنند. اگر به پزشک متخصص مراجعه می کنید حتما از نقش درمانی لوبیا چیتی برای دیابت سوال کنید. قطعا پاسخ آن ها به این سوال مثبت خواهد بود.
لطفا چندتا دستور ساده غذایی هم بگذارید مثلا با لوبیا چیتی پخته که متن خوبتون تکمیل شه
حتما دوست خوب. منتظر رسپی های جدید ما باشید.
لوبیا چیتی خیلی خیلی قند را بالا میبرد. ینی اگه یه قاشق از اونو توخورشت بریزی ۶۰ تا میبره بالا دوساله که اینارو بررسی میکنم .تنها حبوباتی که قند بسیار داره لوبیا چیتیه وبس لوبیا سفید وقرمز وعده وخود ماهن .