در ابتدای این بحث و تاثیر لوبیا چیتی بر آلزایمر و حافظه، بر چیستی آلزایمر و چگونگی به وجود آمدن آن را بررسی میکنیم و بعد به تاثیرات لوبیا چیتی بر پیشگیری و درمان آن می پردازیم. آلزایمر و به طور کلی ضعیف شدن حافظه در سنین پیری می تواند عادی باشد و با رژیم غذایی مناسب و مکمل های غذایی مانند قرص و شربت ها می توان آن را بهبود بخشید. بیماری آلزایمر ابتدا حافظه کوتاه مدت را مورد هدف قرار می دهد. داده های اطلاعاتی که به حافظه کوتاه مدت فرستاده می شوند.
برای یک فرد معمولی به راحتی تا ده داده می تواند ذخیره شود، اما برای فردی که به آلزایمر مبتلا شده است این تعداد هر دفعه کمتر می شود و اگر در طولانی مدت متوجه این مشکل شود حتما باید راهی برای جلوگیری از آن بیابد. تعداد داده ها برای فردی که دچار آلزایمر می شود از صفر تا دو و نهایتا سه داده می تواند باشد. اولین نشانه های آلزایمر می تواند با فراموش کردن برنامه ریزی ها و کارهای روزمره شروع شود. بیماری آلزایمر می تواند تا حدی پیش برود که ذخایر اطلاعاتی شما را دچار اختلال کند، تا حدی که آموخته ها و مسائلی که تاکنون یاد گرفته اید را دچار ایراد کند و بر حافظه سمانتیک که همان حافظه معنایی است تاثیر منفی می گذارد.
آلزایمر در اثر چه عواملی به وجود می آید؟
آلزایمر در اثر فرسودگی و پیری می تواند به وجود آید ولی این به این معنی نیست که همه افراد مسن دچار ضعف حافظه می شوند، بسیار افرادی هستند که با انجام دادن کارهایی و پرهیز از کارهایی دیگر، این مشکل حتی کوچکترین نشانه ای در آنان را به وجود نیاورده است. تمرینات ذهنی یا همان ورزش های فکری از جمله کارهایی است که می تواند آلزایمر را از شما دور کند، به عبارت دیگر پیری تقریبا هیچ تاثیر کلی و زیادی بر ضعیف شدن حافظه ندارد و این بستگی به سبک زندگی افراد دارد.
آلزایمر می تواند تاثیرات جدی روحی و روانی را بر فرد بگذارد. مثلا فراموش کردن زمان و مکان و مشکل در شناخت افراد می تواند شخص را بسیار اذیت کند و در نهایت او را دچار مشکل دیگری مثل افسردگی و بی انگیزگی کند. آلزایمر همانطور که گفته شد بر ذهن و حافظه تاثیرات اجمالی می تواند بگذارد. این تاثیرات دومینو وار می توانند ایجاد شوند و زندگی فرد مبتلا را مختل کند. از جمله این اختلالات می تواند بر حافظه اپیزودیک یا اتوبیوگرافیکال تاثیر منفی بگذارد، این قسمت از حافظه شامل احساسات و زمان و مکان و حوادث می شود. همچنین از یاد بردن افراد و آشنایان و اشتباه گرفتن آن ها با یکدیگر و ایجاد غمگینی و افسردگی از جمله اثرات مخرب آلزایمر بر شرایط روحی و روانی شخص می باشد.
محققانی در آمریکا به این نتیجه رسیدند که در اثر کمبود ویتامین E می تواند آلزایمر پیشرفت کند، چرا که این ویتامین مهار کننده رادیکال های آزادی است که می توانند به سلول های مغزی آسیب برسانند. در ادامه به تاثیرات لوبیا چیتی که حاوی انواع ویتامین ها، تیامین و خواص دیگری است که می تواند جلوگیری کننده از ایجاد آلزایمر باشد می پردازیم. لوبیا چیتی یکی از منابع سرشار غذایی و دارای ارزش غذایی فوق العاده ای است که می تواند در بسیاری از غذاها و به طور مداوم مورد استفاده قرار گیرد. محققان آمریکا با تحقیق بر ۶۰۰۰ نفر که در رژیم غذایی خود ویتامین E را گنجانده بودند به این نتیجه رسیده اند؛ از همین رو می توان به تاثیر مهم تغذیه و رژیم غذایی بر این بیماری پرداخت.
راه های پیشگیری از آلزایمر
برای پیشگیری این مشکل که می تواند برای هر کسی و در هر سنی پیش بیاید راه های گوناگونی وجود دارد. از جمله آن ها تاثیرات رژیم غذایی، تمرینات ورزشی و بدنی و غیره است، که ما می خواهیم در ادامه این مطلب به تاثیرات رژیم غذایی بر این بیماری بپردازیم. رژیم غذایی مهم ترین قسمت از زندگی ما را تشکیل می دهد. رژیم غذایی در طولانی مدت تاثیرات بسیار زیاد و مهمی را بر بدن و روان ما می تواند بگذارد و از آنجا که می تواند به یک عادت تبدیل شود نیز در سلامت ما از هر لحاظ چه زیاد و چه کم اثر گذار خواهد بود.
یکی از دانه های غذایی که که در بسیاری از غذاها ما می توانیم از آن استفاده کنیم لوبیا چیتی می باشد. لوبیا چیتی از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. یکی از راههای پیشگیری آلزایمر و ضعیف شدن حافظه همانطور که گفته شد تاثیر مهم و بسزای رژیم غذایی است. لوبیا چیتی نیز یکی از مواد غذایی است که به کرات می تواند برای استفاده در غذاها مورد استفاده قرار بگیرد. در ادامه به تاثیرات مهم لوبیا چیتی بر حافظه و پیشگیری آن از ایجاد آلزایمر می پردازیم.
تاثیر لوبیا چیتی بر حافظه
با یک جستجوی ساده هم می توانید ببینید که لوبیا چیتی چه ارزش غذایی بالایی دارد. لوبیا چیتی دارای انواع ویتامین های ب، ث و آ می باشد. یکی از مهمترین این ویتامین ها که بر تقویت حافظه کمک می کند، ویتامین B1 موجود در آن می باشد. تیامین یا همان B1 موجود در لوبیا چیتی از جمله عواملی است که می تواند بر سلامت حافظه تاثیر مثبت بگذارد. لوبیا چیتی را می توانید در بیشتر غذاهایتان مورد استفاده قرار دهید، مصرف لوبیا چیتی همچنین که می تواند در دوران جوانی و نوجوانی مفید باشد و در آینده خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهد، در دوران پیری و میانسالی نیز استفاده از لوبیا چیتی می تواند از ایجاد این بیماری جلوگیری کند.
لوبیا چیتی علاوه بر طعم دهندگی بسیار خوبی که دارد می تواند یک بمب مواد مغذی و معدنی سالم برای بدن نیز باشد. در فرآیند ایجاد آلزایمر سلول های مغزی فرد آسیب می بینند، برای جلوگیری از ایجاد این آسیب و حتی تقویت سلول های مغزی مواد مغذی داخل لوبیا چیتی بسیار تاثیر گذارند. تیامین موجود در لوبیا چیتی یکی از موارد مهم موجود در آن است. کمبود تیامین عوارض بسیاری را در پی دارد که آلزایمر یکی از آنها می باشد و دانه های لوبیا چیتی منبعی غنی از آن است. تیامین همان ویتامین B1 می باشد که نقش مهمی در سوخت و ساز قند ها در بدن و روند عملکرد اعصاب دارد.