نقرس از جمله مشکلاتی است که به دلیل افزایش میزان اسید اوریک خون به وجود میآید. از طرفی این بیماری ممکن است به دلیل مصرف برخی از داروها که منجر به بالا رفتن اسید اوریک میشوند، بروز پیدا کند. به طور کلی اسید اوریک موجب شکسته شدن پورین میشود. پورین ترکیبی نیتروژنی است که در بسیاری از مواد غذایی یافت میشود. بنابراین مصرف بیش از اندازه مواد غذایی حاوی پورین میتواند منجر به افزایش اسید اوریک و بروز بیماری نقرس شود. اما برخی از مواد غذایی مانند بادمجان حاوی پورین بسیار کمی میباشند، که میتوانند به بهبود و کنترل بیماری نقرس کمک کنند. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با تاثیرات بادمجان بر بیماری نقرس به طور کامل آشنا کنیم.
تاثیر بادمجان بر بیماری نقرس
همانطور که گفته شد پورین میتواند منجر به بالا رفتن اسید اوریک شود. از آنجایی که افزایش اسید اوریک یا همان هایپر اوریسمی دلیل اصلی ابتلا به بیماری نقرس است، محدود نمودن میزان پورین سبب کاهش اسید اوریک میشود. با توجه به پورین بسیار کم موجود در بادمجان، مصرف این ماده غذایی هیچ گونه ضرری برای افراد مبتلا به نقرس ندارد. همچنین بادمجان موجب تحریک حملات نقرس نمیشود. نقرس از جمله بیماریهایی است که با حملات عصبی و معمولا با دردهای شدید مفاصل و ملتهب شدن آنها همراه میباشد. در بسیاری از مواقع این دردها با دارو قابل درمان است. البته پزشکان معتقدند که رژیم غذایی مناسب میتواند در پیشگیری و کنترل حملات این بیماری نقش بسیار موثری داشته باشد.
بنابراین استفاده نمودن از بادمجان در رژیم غذایی افرادی که به این بیماری دچار هستند، میتواند به کنترل حملات نقرس کمک نماید. همانطور که گفته شد هنگام بروز حملات نقرس مفاصل دچار التهاب میشوند. بادمجان دارای مقدار بسیار قابل توجهی اسید کلروژنیک است. به همین دلیل یک آنتیاکسیدان بسیار قوی محسوب میشود. بنابراین میتواند از بدن در برابر رادیکالهای آزاد محافظت نماید و احتمال التهاب مفاصل را به حداقل برساند. از طرفی ویتامین E و ناسونین موجود در بادمجان منجر به بهبود گردش خون میشود. بنابراین از تجمع اسید اوریک و لخته شدن خون در رگها جلوگیری میکتد. به همین دلیل میتوان در پیشگیری از بروز حملات نقرس، نقش موثری داشته باشد.
دیگر خواص بادمجان برای افراد دارای نقرس
بادمجان از خواص دیگری نیز برخوردار میباشد، که باعث میشود تا آن را در رژیم غذایی خود بگنجانید. از مهمترین خواص آن میتوان به تنظیم وزن اشاره نمود. فیبر بالای موجود در این ماده غذایی باعث میشود تا هورمون گرلین در بدن تولید شود. به همین دلیل فرد برای مدت زمان بیشتری احساس سیری خواهد داشت و در نهایت چربی و کالری کمتری دریافت خواهد کرد. همچنین فیبر بالای آن باعث بهبود حرکت روده شده و یبوست را برطرف مینماید. بنابراین در بهبود هموروئید نیز بی تاثیر نمیباشد.
از دیگر خواص بادمجان میتوان به درمان دیابت نیز اشاره داشت. زیرا این ماده غذایی حاوی مقدار قابل توجهی آنژیوتانسین و همچنین گلوکوزیداز میباشد. بنابراین میتواند نقش بسیار زیادی در کنترل میزان جذب انسولین و گلوکز داشته باشد. به همین دلیل استفاده از آن در رژیم غذایی میتواند به بهبود دیابت نوع ۲ کمک نماید. همچنین فیبر و بیو فلاونوئیدهای موجود در آن باعث تنظیم فشار خون و پیشگیری از افزایش آن میشود. نکته دیگر، ویتامین سی بسیار بالای موجود در این ماده غذایی است که میتواند به افزایش ایمنی بدن، پیشگیری از عفونت و همچنین بهبود بیماریهای عفونی مانند سرماخوردگی کمک نماید.
از دیگر فواید بادمجان میتوان به تقویت نمودن معده برای سهولت در جذب مواد مغذی اشاره کرد. همچنین فیبر فوقالعاده بالای آن موجب میشود تا میزان کلسترول مضر کاهش یافته و همچنین میزان کلسترول مفید افزایش پیدا کند. بنابراین مصرف این ماده غذایی در کاهش احتمال بروز حملات و سکتههای قلبی نقش بسیار موثری دارد. خاصیت ضد سرطانی این نوع ماده غذایی نیز از دیگر خواص آن میباشد. درمان کبد چرب، خاصیت ضد افسردگی، بهبود سردرد، تقویت مو و رطوبت رسانی به پوست نیز از دیگر ویژگیهای آن است.
نکات قابل توجه هنگام مصرف بادمجان برای بیماران نقرسی
قطعا خواص بینظیر و فوقالعاده بادمجان موجب میشود تا افراد بسیار زیادی بخواهند از آن در رژیم غذایی خود استفاده نمایند. اما نکته قابل توجه این است که این ماده غذایی میتواند حساسیتزا باشد. به همین دلیل برخی از افراد به آن حساسیت دارند. به طور مثال افراد بسیاری هستند که با خوردن آن دچار گرفتگی صدا شده یا زبان آنها زخم و ملتهب میشود. به همین دلیل اگر میخواهید از آن استفاده نمایید، بهتر است نسبت به عدم حساسیت خود نسبت به بادمجان مطمئن شوید. همچنین از مصرف بیش از اندازه آن نیز اجتناب نمایید، زیرا ممکن است منجر به بروز حساسیت شود.
از طرفی مصرف بیش از اندازه بادمجان در بانوان باردار میتواند منجر به سقط جنین و یا بروز زایمان زودرس شود. بنابراین با وجود فواید بینظیر آن در طول بارداری، بهتر است در مصرف آن تعادل رعایت شود. نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید میزان اسید اگزالات طبیعی موجود در این ماده غذایی است. که دریافت بیش از اندازه آن میتواند باعث مشکلات کلیوی و بروز سنگ کلیه شود. به همین دلیل رعایت تعادل در مصرف آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
واقعا بادمجون بر روی نقرس موثر هست؟
علاوه بر اون کاری برای کسی که به بادمجون حساسیت و نقرس داره کرد تا از بادمجون در رژیم غذاییش استفاده کنه؟
اصلا فکرش رو نمی کردم که بادمجون روی نقرس تاثیر داشته باشه
اگه حساسیت زایی بادمجون هم ازش بگیرن دیگه همه چی تموم میشه