از زمانی که پای برنج پاکستانی و هندی به ایران باز شده این سوال که آیا برنج پاکستانی سرطان زاست ؟ پا به پای آن پیشرفت کرده و پررنگ شده است. اما واقعا سوال اینجاست که آیا این برنج ها خطرناک بوده و مصرف آنها می تواند باعث بروز بیماری هایی همچون سرطان شود؟ اگر چنین باشد که تمامی که دست اندرکاران واردات برنج پاکستانی و هندی در مظان اتهام بوده و البته ورود آنها به کشور باید ممنوع شود.
اما بیایید فارغ از هر گونه موضع گیری کمی علمی تر به پاسخ این سوال که آیا برنج پاکستانی سرطان زاست ؟ بپردازیم. پس با ما همراه شده و این محتوا را از دست ندهید.
آیا برنج پاکستانی سم آرسنیک دارد؟
یکی از مواردی که خیلی روی آن مانور داده می شود وجود آرسنیک در برنج پاکستانی و هندی است. آرسنیک نوعی سم خطرناک است که در صورت مصرف مداوم و بیش از حد و البته ورزش نکردن و عدم برنامه صحیح زندگی ممکن است باعث بروز بیماری هایی همچون سرطان شود. اما لازم به ذکر است که آرسنیک تنها معطوف به برنج پاکستانی یا هندی نیست. حتی این سم ممکن است در هر محصول کشاورزی دیگری موجود باشد.
حتما تعجب کردید و می خواهید علت آن را بدانید. در واقع آرسنیک نتیجه صنعتی شدن زندگی بشر است و به دلیل ریختن پسماندها در آب، این سم معمولا در منابع آبی غیر تصفیه وجود دارد. حال از آنجا که همین آبها برای محصولات کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرند بنابراین وجود آرسنیک در آنها امری عادی است. اما اندازه آرسنیک دارای استاندارد است و زمانی خطرناک می شود که از این حد استاندارد فراتر رود.
خوشبختانه بررسی های لازم بر روی برنج پاکستانی صورت گرفته و مشخص شده آرسنیک موجود در این محصولات (حداقل آن دسته از برنج هایی که وارد ایران می شوند) بیشتر از حد مجاز نیست. پس در این یک مورد نگران نباشید. زیرا برنج پاکستانی نمی تواند سرطان زا باشد.
البته وضعیت برای دیگر مواد مضر همچون سرب، جیوه و کادمیم نیز در برنج پاکستانی به همین منوال است. یعنی تنها برنج هایی مجوز ورود به کشور را دریافت می کنند که تمامی استانداردهای لازم را در این زمینه ها داشته باشند و سلامت عمومی را به خطر نیاندازند.
برنج پاکستانی پلاستیکی است!
فقط کمی روی این جمله تمرکز کنید. به نظر شما واقعا خنده دار نیست؟ کسانی این جمله را درباره برنج پاکستانی یا هندی عنوان می کنند آیا از قیمت تولید پلاستیک و کاشت برنج خبر دارند؟ اصلا هیچ می دانید کاشت برنج معمولی خیلی هزینه کمتری نیاز دارد نسبت به حالتی که از پلاستیک استفاده شود! به نظر شما در چنین حالتی تولید برنج پلاستیکی می تواند به صرفه باشد؟
از طرفی پلاستیک در صورتی که روی حرارت مستقیم گرفته شود ذوب می شود اما به هیچ عنوان در آب جوش نرم نرم نمی گردد. شاید کمی حالت اولیه خود را از دست دهد اما نه آنقدر که دندان گیر شده و بتوان آن را خورد! بنابراین به نظر می رسد شایعه پلاستیکی بودن برنج پاکستانی و سرطان زا بودن آن هیچ گونه سندیت علمی ندارد و یک انسان عاقل هرگز چنین صحبت هایی را باور نمی کند.
هند و پاکستان جز تامین کنندگان اصلی برنج در جهان هستند
برنج بعد از گندم بیشترین مصرف را در بین مردم جهان دارد. از طرفی کشورهای آسیای شرقی در کنار هند و پاکستان بزرگترین تامین کنندگان برنج جهان می باشند. در واقع اگر برنج پاکستانی یا هندی خاصیت سرطان زایی داشت، کشورهای اروپایی با آن همه حساسیتی که روی بهداشت و سلامت مواد غذایی دارند، اجازه ورود آنها را به کشورشان را می دادند؟
قطعا پاسخ این سوال منفی است. در نتیجه پاسخ به این سوال که آیا برنج پاکستانی سرطان زاست؟ نیز از زاویه ای دیگر دارای جواب منفی می شود. البته ذکر این نکته ضروری است که سخت گیری در مورد اقلام غذایی وارداتی تنها مختص کشورهای اروپایی یا آمریکا نیست و ایران نیز در این زمینه قوانین پر و پا قرصی دارد. بنابراین به هیچ وجه مجوزی برای ورود برنج پاکستانی غیراستاندارد صادر نمی گردد.
تنها برنج های استاندارد مجوز به ورود به کشور می گیرند
بیشترین برنج کشت شده در ایران مربوط به نواحی شمالی کشور است. زیرا در این مناطق رطوبت بیشتر بوده و شرایط برای کاشت برنج ایده آل است. البته در برخی نقاط دیگر نیز برنج کاری به صورت پراکنده وجود دارد اما تمامی این مناطق زیر کشت به اندازه ای نیستند که بتوانند نیاز کل کشور را تامین کنند. به ویژه آنکه برنج ایرانی در آن سوی مرزها نیز طرفدارانی بسیاری داشته و بخشی از آن صادر می شود.
از این رو برای رفع نیاز مردم، وارادات برنج هایی همچون برنج پاکستانی و هندی به داخل کشور انجام می شود. اما بنابر گفته سخنگوی وزارت بهداشت تنها برنج هایی مجوز ورود به کشور را دارند که از هر نظر استاندارد باشند. یعنی سطح آرسنیک، کادمیم، جیوه، سرب یا هر ماده مضر دیگری در این برنج ها نباید بیشتر از حد استاندارد جهانی باشد.
بنابراین می توانید برنج پاکستانی را با خیالی آسوده مصرف کنید و نگرانی از بابت سرطان زا بودن آن نداشته باشید. زیرا اگر این برنج ها را از فروشگاه های معتبر و در شکل برندهای نام آشنا بخرید، بی شک از فیلترهای زیادی گذشته تا به دست شما برسد.
کلام آخر
کلام آخر اینکه عقل سلیم می گوید پاسخ این سوال که آیا برنج پاکستانی سرطان زاست ؟ قطعا منفی می باشد. لااقل این موضوع درمورد برنج های وارداتی به ایران صدق می کند. اگر بخواهید مدام به شایعات توجه کرده و آنها را گوش دهید هر ماده غذایی می تواند سرطان زا باشد!
برنج پاکستانی یکی از پرمصرف ترین برنج ها در سراسر جهان است و طبق بررسی های انجام گرفته بیشتر نمونه های این غله دارای سطح استانداردی از آرسنیک و دیگر مواد مضر می باشد. زیرا متاسفانه به دلیل صنعتی شدن زندگی بشر وجود این مواد در بیشتر محصولات کشاورزی ناگزیر است. پس به دل خود بد راه ندهید و اگر جز مصرف کنندگان برنج پاکستانی هستید نگرانی از این مساله نداشته باشید.
اینا همش شایعات هست. ما مردم کم بابت کرونا استرس داریم، حالا برای نوع برنج پاکسکتانی و برنج خارجی که سالهاست داریم استفاده میکنیم هم باید نگران بیماری سرطان باشیم؟ از شما بابت این روشنگری ممنونم.
بهروز بقایی
مسلما وقتی از برندهای باکیفیت(و نه صرفا خیلی معروف) تهیه بشه اطمینان از سلامت محصول بالا میره. بارها از برنج های خوشبخت استفاده کردم و راضی هستم
سلام.
به نظر من وقتی برنج ایرانی با چنین طعم و عطری در بازار موجود هست چرا برنج خارجی.
در این مقاله صحبتی از عطر و طعم برنج نکردید.
اگر در اروپا و … برنج هندی و…استفاده میشود چون ما اونقدر صادرات قوی در مورد برنج نداریم و گرنه بهترین برنج دنیا بی شک برنج ایرانی است.
دقیقا مانند اینکه ما بهترین زعفران دنیا را داریم ولی زعفران به نام کشورهای دیگه به عنوان بهترین ثبت شده. اروپاییها هم که برنج ایرانی میخورند شیفته طعم و عطر آن میشوند ولی خوب برنج پاکستانی برای آنها دسترسی آسانترین دارد. نه اینکه بهترین برنج برای آنها برنج پاکستانی یا هندی باشد.
دوست عزیز منظور از مطلب ما این نیست که برنج پاکستانی نسبت به ایرانی بهتر است، هدف از این مقاله پاسخ به بحث سرطان زا بودن برنج پاکستانی بود، وگرنه برنج ایرانی کیفیت مخصوص خودش را دارد
یعنی چی که فقط برنجهای سالم و استاندارد اجازه ورود میگیرن؟ حداقل یکسوم برنجهای پاکستانی از مرزای جنوب شرق کلا قاچاقی وارد میشه . کی استاندارد رو اندازه میگیره؟؟؟
خدمت طرفداران برنج ایرانی هم باید یاداور شد: متاسفانه آبهای زیرزمینی شمال کشور خیلی آلوده ست و دریای خزر هم به دلیل بسته بودن و حجم بالای ورود آلودگی و سموم، بسیار آلوده شده
به خصوص با توجه به عمق بالای آب در سمت ایران و جهت حرکت آب شمال غربی به جنوب شرقی،وضعیت آلودگی سواحل ایران به مراتب بدتر است.