دیابت یکی از شایع ترین و در عین حال خطرناک ترین بیماری ها است. این بیماری کوچک و بزرگ نمیشناسند و روز به روز در حال گسترش است. دیابت قاتل خاموشی است که تمام زندگی انسان را در بر میگیرد و آن را زمین گیر میکنند. به نظر پزشکان و محققان در رابطه با دیابت دو نوع انسان وجود دارد. نوع اول، افراد مبتلا به دیابت. نوع دوم افرادی که در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار دارند. در این مقاله قصد داریم با بررسی اثر ذرت بر دیابت، با یکی از راه های کنترل و کاهش این عارضه آشنا شویم.
دیابت و برنامه غذایی ما
همانطور که میدانید دیابت رابطه مستقیمی با خوراک ما دارد. خوراکی های قندی میتوانند حکم مرگ را در بسیاری از موارد برای فرد مبتلا امضا کنند. در جهان امروز بیش از نیمی از مشکلات و بیماری ها به دلیل وجود تغذیه غلط و برنامه غذایی نامناسب است. مصرف مواد غذایی مضر فست فودی و یا نوشیدنی های قندی مانند نوشابه و دلستر میتواند سیستم قند را در بدن از حالت تعادل خارج کند. تنها دو راه برای مقابله با این عارضه وجود دارد. یا باید به کلی این مواد غذایی را حذف کنیم و یا باید از آغوش گرم طبیعت کمک بگیریم.
راه اول که حذف تمام خوراکی های قندی به خصوص قند های مصنوعی است بسیار سخت است. خواه یا ناخواه ما هم در این سیستم غذایی جامعه سهیم هستیم و بسیاری از اوقات مجبوریم این نوع خوراکی های مضر را مصرف کنیم. طبیعت هیچگاه ما را تنها نگذاشته است. خوراکی ها و موادی در طبیعت وجود دارند که میتواند قند خون را کاهش داده و تعادل را در بدن به وجود بیاورند. آیا تا به حال از اثر ذرت بر دیابت چیزی شنیده اید؟
اثر ذرت بر دیابت چیست؟
زمانی که فرد مبتلا به دیابت میشود با مراجعه به دکتر و متخصص متوجه میشود باید از یک سری خوراکی ها دوری کند. اگر قند خون در بدن این افراد متعادل نباشد میتواند باعث خطرات جانی شدیدی شود. در مواردی مشکلات دیابتی به کما و مرگ نیز ختم شده است. این مسئله در افراد مسن و افرادی که مشکلات جسمی مانند ضعف را تحمل میکنند و در اصطلاح ضعیف تر هستند، شدیدتر است. حتی برای افرادی که هنوز به دیابت مبتلا نشده اند، کنترل خوردنی ها و نخوردنی ها بسیار مهم و ضروری است.
ذرت یکی از خوراکی هایی است که با دیابت اثر مستقیم دارد. بسیاری از اوقات سوال پیش میآید، آیا اثر ذرت بر دیابت مفید است یا خیر؟ برای پاسخ این پرسش باید با فواید و خواص ذرت آشنا باشیم. در ذرت موادی به نام فیتوکمیکالهای فنولیک وجود دارد. این مواد که در دانه های ذرت سکونت دارد، تاثیرات مستقیمی در کاهش فشار خون دارد. یکی از عمده ترین مشکلات دیابتی ها، ترشح انسولین در بدن آنها است. فیتوکمیکالها اثرات شگفت انگیزی در جذب و ترشح انسولین دارند. مانند یک ناظر دقیق به محض ورود به بدن شروع به تنظیم و تعدیل انسولین در بدن میکنند. این اتفاق از بالا و پایین شدن سطح قند خون در بدن جلوگیری میکند و میتواند جان افراد را نجات دهد.
تاثیرات دیگر ذرت بر دیابت
اثر ذرت بر دیابت را از چند جهت مورد بررسی قرار میدهند. علاوه بر فیتوکمیکالها، ذرت سرشار از فیبر خوراکی است. وجود فیبر خوراکی در مواد غذایی تاثیرات بسیار مفیدی در بر بدن به جای میگذارد. فیبر در کاهش قند خون در افراد دیابتی بسیار موثر است. علاوه بر آن فیبر باعث کاهش کلسترول خون نیز میشود. در نتیجه برای افراد مبتلا به قند خون و افراد مسن، فیبر یک ماده نجات بخش است. همانطور که میدانید در سنین بالاتر بخش عمده ای از مشکلات به دلیل کلسترول و قند خون به وجود میآید. اگر هنوز جوان هستید و این خطرات را احساس نمیکنید، سخت در اشتباه هستید. بسیاری از مشکلات این چنین در دوران میانسالی و کهنسالی به دلیل عدم رعایت در جوانی به وجود میآیند. پس با خوردن ذرت میتوانید قدمی بلند در مسیر سلامتی بردارید.
چه مقدار ذرت بخوریم؟
تا اینجا از اثر ذرت بر دیابت گفته شد و مشخص شد مصرف ذرت برای افراد مبتلا به دیابت و یا کسانی که در معرض این بیماری هستند بسیار مفید و موثر است. حال شاید سوال پیش بیاید مصرف چه اندازه ذرت در این امر به ما کمک میکند.
ذرت غلاتی است که خواص خاک را با خود به همراه دارد. در کمتر مواردی مصرف ذرت موجب ضرر و زیان خواهد شد. تحقیقات نشان داده است برای کنترل دیابت و بهره مند شدن از اثر ذرت بر دیابت، مصرف روزانه یک فنجان ذرت در میان وعده های غذایی میتواند در این امر ما را یاری کند. اگر مصرف ذرت به صورت روزانه امکان نداشت در لیست غذایی خود میتوانید از این دانه های طلایی طبیعت بهره ببرید و یا به صورت بلال کباب هفته ای یک الی دو وعده میل کنید.
ذرت را چگونه بخوریم؟
یک نکته بسیار مهم و حائز اهمیت در مصرف ذرت وجود دارد، آن هم نحوه مصرف ذرت است. این نکته برای مبتلایان به عارضه قند خون بسیار مهم است و باید به آن توجه کنند. ذرت از خوراکی هایی است که به اشکال مختلف طبخ میشود. در بسیاری از موارد به عنوان افزودنی به غذاهای مختلف اضافه میشود و یا به صورت پاپ کورن مصرف میشود. افراد مبتلا به دیابت باید در نوع مصرف ذرت محتاط باشند.
در خوراکی هایی مثل ذرت مکزیکی، پاپ کورن های چرب، ذرت های بو داده قندی و شور مصرف این محصول نه تنها مفید نخواهد بود بلکه آسیب های بیشتری نیز وارد میکند. پیشنهاد ما برای استفاده از ذرت برای بهره مند شدن از تاثیرات آن، مصرف به صورت آب پز و یا پخته شده است. هم چنین ذرت را میتوانید به صورت بخار پز با چاشنی لیمو نیز مصرف کنید. در خوراکی های مختلف مانند سالاد نیز میتوانید ذرت را بدون استفاده از سس مایونز میل کنید. در سوپ ها و وعده های غذایی نیز ذرت علاوه بر تاثیرات درمانی میتواند طعم غذا را بهبود ببخشد.