
آیا مصرف ذرت برای زن باردار مفید است یا خیر؟ شاید همین حالا یک خانم باردار هوس ذرت کرده و دوست دارد بداند که خوردن این ماده برای خودش و جنین ضرری دارد یا خیر. خانم های باردار نباید خود را به خاطر هوس های گاه و بی گاه یا احساس ضعف و بی حالی سرزنش کنند، زیرا این اتفاق در زمان بارداری کاملا طبیعی است. اگر ذرت یکی از هوس های شما است خوشبختانه می توانید میل کنید زیرا ذرت برای زن باردار مفید است، اما نکته مهم تر آن است که در خوردن ذرت نباید زیاده روی کنید.
چرا مصرف ذرت برای زن باردار مفید است؟
یکی از مشکلاتی که بیشتر خانم ها در دوران بارداری تجربه می کنند یبوست است. جنین از بدن تغذیه می کند و همین امر کمبودهایی در بدن مادر ایجاد کرده و مشکلاتی همچون یبوست بروز می کند. در چنین شرایطی به خانم های باردار توصیه می شود غذاهای فیبردار مثل سبزیجات، میوه، بادمجان و… میل کنند. ذرت نیز یک منبع غنی از فیبر است و به همین علت می توان گفت ذرت برای زن باردار مفید است.
مصرف ذرت برای زن باردار توصیه می شود زیرا این دانه غلات حاوی مقدار قابل توجهی تیامین است. تیامین از خانواده ویتامین B است و به رشد سالم مغز جنین و تقویت حافظه اش کمک می کند. مصرف ذرت حتی برای سلامت مغزی مادر نیز موثر است.
تیامین تنها ویتامین B موجود در دانه های ذرت نیست، این غلات حاوی ویتامین B5، B12 نیز می باشد. از طرفی در دانه های ذرت مقدار قابل توجهی ویتامین C مشاهده شده است، به همین علت گفته می شود مصرف ذرت برای این زنان موثر است زیرا مانع از بروز کم خونی در بدن مادر خواهد شد؛ زیرا ویتامین های نام برده نقش مهمی در ساخت سلول های خونی ایفا می کنند.
ذرت غنی از ماده ای به نام بتاکاروتن است. بتاکاروتن طی فرآیندی در بدن به ویتامین A تبدیل می شود. وجود ویتامین A برای تقویت قوه بینایی، افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن، سلامت پوست و مو و نیز تقویت حافظه لازم است. بنابراین به نظر می رسد ذرت برای زن باردار از این حیث نیز مفید است.
بر اساس تحقیقات انجام شده مشخص شده مصرف ذرت در زنان باردار از نظر وجود آنتی اکسیدان های موجود در این غله مفید است. از جمله آنتی اکسیدان های موجود در ذرت لوتئین است. این ماده نقش بسزایی در تقویت قدرت بینایی جنین دارد. همچنین دانشمندان معتقدند برخی از آنتی اکسیدان های موجود در ذرت می توانند از بروز سرطان هایی مانند سرطان سینه در مادر جلوگیری کنند.
یکی از مکمل هایی که مادران باردار باید مصرف کنند اسید فولیک است. وجود اسید فولیک برای جلوگیری از نارسایی نوزاد لازم و ضروری است. مصرف ذرت برای زن باردار از این لحاظ نیز قابل توجه است، زیرا دانه های ذرت مقدار فراوانی اسید فولیک دارند و می توانند تا حدی نیاز مادر را تامین کنند. البته دقت داشته باشید که ذرت نمی تواند جایگزین مکمل هایی باشد که پزشک برای شما تجویز کرده است.
مصرف ذرت برای زن باردار مفید است، زیرا حاوی ماده ای به نام زاگزانتین است. این ماده کمک می کند تا عضلات جنین به طور کامل شکل گرفته و بعد از تولد دچار تحلیل نشوند. ذرت یک اثر مهم دیگر نیز دارد، آن هم اینکه مانع از بالا رفتن سطح کلسترول بد خون می شود؛ تاثیری که برای مادران باردار بسیار مهم است.
آیا خانم های باردار می توانند در مصرف ذرت زیاده روی کنند؟
همانطور که گفته مصرف ذرت برای زن باردار فوایدی بسیاری دارد، اما این گفته ها بدان معنا نیست که آنها می توانند هر چقدر که مایلند ذرت میل کنند. دانه های ذرت مقدار قابل توجهی نشاسته و کربوهیدرات دارند از این رو مصرف بیش از حد آن می تواند اضافه وزن غیر نرمال را برای مادر به همراه داشته باشد. برخی از خانم ها نیز ممکن است نسبت به دانه های ذرت حساسیت داشته باشند و نتوانند آن را به خوبی هضم کنند. در این موارد معمولا ذرت باعث مشکلات گوارشی همچون نفخ یا سوزش معده می شود.
نکته مهم اینکه ذرت حاوی اسیدهای چرب است، به همین جهت خوردن بیش از اندازه آن برای خانم های باردار به هیچ عنوان توصیه نمی شود؛ زیرا ممکن است دچار مشکلات قلبی شوند. به عنوان مثال خانم های باردار می توانند هفته ای دوبار ذرت میل کنند و هم از خواص آن بهره مند شوند و هم از مضرات مصرف بیش از اندازه ذرت در امان بمانند.
آیا بانوان باردار می توانند محصولات جانبی ذرت را میل کنند؟
این سوال وجود دارد که خانم های باردار در مورد مصرف محصولاتی که از ذرت به دست می آید چه رویه ای در پیش بگیرند. یکی از این خوراکی های دلپذیر ذرت بو داده یا به اصطلاح عامیانه پفیلا است. ذرت بو داده تنقلاتی است که همه آن را دوست دارند و احتمالش زیاد است که خانم های باردار بیشتر از قبل به خوردن این نوع ذرت علاقه نشان دهند، اما توصیه می شود مادران باردار حتی الامکان از خورد ذرت بو داده امتناع کنند. مصرف این نوع ذرت برای زن باردار خطرناک است، زیرا حاوی اسیدهای چرب بیشتری نسبت به ذرت خام است. حتی اگر ویار ذرت بو داده داشتید به خوردن چند عدد بسنده کنید.
یکی دیگر از محصولات جانبی شربت ذرت است. این محصول نیز برای خانم های باردار مناسب نیست، زیرا برای شیرین کردن آنها از مواد غیر طبیعی استفاده می شود؛ بنابراین بهتر است این محصول فرعی ذرت را نیز کنار بگذارید. مورد دیگر نشاسته ذرت است که در هر شرایطی به ویژه در زمان بارداری بهتر است به تنهایی مصرف نشود.
جمع بندی
بر اساس آنچه گفته شد ذرت برای زن باردار مفید است اما به شرط آنکه در مصرف آن زیاده روی نشود، زیرا ممکن است اثرات منفی به جای بگذارد. از طرفی خوردن محصولات جانبی ذرت همانند ذرت بو داده یا شربت ذرت نیز در دوران بارداری توصیه نمی شود. بهترین حالت مصرف ذرت برای زن باردار به صورت آب پز، کنسرو ذرت یا ذرت کبابی است.