ذرت یکی از خوراکی هایی است که دارای خواص شگفت انگیز و طعمی بسیار جذاب میباشد. کاربرد این محصول به صورت مستقیم مانند ذرت پخته شده، کباب شده و آب پز و همچنین به صورت غیرمستقیم در انواع سالاد، ذرت مکزیکی، ساندویچ ها، مکمل های غذایی و به صورت پاپ کورن در دسترس افراد است. این غلات بسیار خوشمزه همچنان که دارای خواص و فواید بسیار خوبی است اما در ساختار آن ویژگی هایی وجود دارد که برای هر دستگاه گوارش و هر سیستم بدنی قابل سازگاری نیست. به همین جهت قصد داریم در این مقاله آثار ذرت برای نوزادان و کودکان را بررسی کنیم و به این نتیجه برسیم که آیا مصرف این محصول برای این دسته از انسان ها مفید است یا موجب ضرر است.
ذرت و دستگاه گوارش انسان ها
ذرت ماده ای است سرشار از پروتئین، فیبر، ویتامین و دیگر مواد معدنی و ضروری برای بدن. این محصول که به عنوان بلال هم شناخته میشود حجم زیادی از این مواد را در خود حمل میکند و به همین دلیل هنگام مصرف دستگاه گوارش را کاملا به خود مشغول میکند. عده ای تصور میکنند سنگین بودن ذرت باعث عدم هضم و ایجاد مشکلات گوارشی میشود، اما این چنین نیست. بلکه دقیقا برعکس این قضیه است. همانطور که گفته شد ذرت دارای مواد معدنی فراوانی است که یکی از آنها، فیبر است. فیبر گره گشای مشکلات گوارشی است. جالب است بدانید ذرت نه تنها مشکلات گوارشی برای شما ایجاد نمیکند بلکه به خاطر غنی بودن از فیبر، عمل جذب و هضم را تقویت میکند و به نوعی مقوی دستگاه گوارش است. اما در اینجا هدف ما این است که بررسی کنیم که آیا مصرف ذرت برای نوزادان و کودکان ضرری دارد یا خیر؟
تاثیرات ذرت برای نوزادان و کودکان
کودکان و نوزادان علاوه بر اینکه همیشه عزیزترین و مورد توجه ترین اعضای خانواده میباشند، دارای لطافت و ظرافت خاصی در بدن هستند. نوزادان به این دلیل که هنوز مرحله رشد را تکمیل نکرده اند آمادهی پذیرش هر غذایی نیستند و باید در تغذیه آنها دقت بسیار زیادی به خرج داد. مشکلات گوارشی در کودکی و نوزادی میتواند تبدیل به یک معضل بزرگ و طولانی مدت شود و تا آخر عمر کودک شما را آزار بدهد. یکی از خوراکی هایی درباره مصرف آن برای کودکان همیشه بحث و جنجال بوده است، ذرت است.
ابتدا لازم است به صراحت عرض کنیم، مصرف ذرت برای نوزادان و کودکان شما ضرری ندارد. اما لازم است نکاتی را در این زمینه بدانید تا خدایی نکرده درگیر مشکلات مختلف نشوید. همانطور که میدانید زمانی که نوزاد کم کم وارد مرحلهی خوردن غذا میشود باید خوراکی های مقوی و مفید و همچنین متناسب با دستگاه گوارش نوزاد را به خورد آن داد تا هم روند رشد طی شود و هم درگیر مشکلات دیگر نشوید. ذرت نه تنها برای نوزادان و کودکان مضر نیست بلکه مفید و حتی ضروری هم هست. ذرت به عنوان یکی از قوی ترین غلات، موادی را درون خود جای داده است که بدن کودک شما به آن نیاز دارد.
نکات مهمی که باید در مصرف ذرت برای نوزادان و کودکان به آن توجه کنید
همانطور که گفتیم مصرف ذرت برای نوزادان و کودکان بسیار مفید و مهم است و مزایای فراوانی دارد که در ادامه ذکر خواهیم کرد. اما قبل از خوراندن این محصول به کودکان باید نکاتی را بدانید. ذرت را نمیتوان به صورت مستقیم در لیست اولین خوراکی های جامد کودک قرار داد. از آنجا که معده کودک شما هنوز به مصرف جامدات عادت نکرده است، قرار دادن ذرت به عنوان اولین خوراکی های او، کار خوبی نیست. این حرف نتیجهی تحقیقات گسترده چند دانشگاه در ایالات متحده آمریکا است. ابتدا لازم است دستگاه گوارشی نوزاد شما توسط پوره سیب زمینی و خوراکی هایی از این قبیل آماده شود، سپس سراغ ذرت بروید.
نکته بسیار مهم که ممکن است مصرف ذرت را برای نوزادان و کودکان دچار مشکل کند، بحث آلرژی به این محصول است. اگر چه آلرژی به ذرت شیوع ندارد و نادر است اما اگر پدر مادر و بستگان درجه یک نوزاد به ذرت آلرژی دارند پس بهتر است از خوراندن آن به نوزاد پرهیز کنید. البته این به این معنا نیست که کودک هم دچار آلرژی است. بهتر است صبر کنید رشد کودک شما بیشتر شود سپس این موضوع را امتحان کنید. اگر نوزاد شما درگیر بیماری های مانند اگزما میباشد، قبل از مصرف ذرت، از دکتر مشورت بگیرید. توجه کنید از پاپ کورن به هیچ عنوان استفاده نکنید زیرا میتواند باعث زخم شدن مجاری گوارشی نوزاد شود.
بهترین زمان برای شروع مصرف ذرت در نوزادان و کودکان
همانطور که گفته شد، ذرت را جزو اولین غذاهای مصرفی کودک قرار ندهید. اما لازم نیست برای اضافه کردن آن به لیست غذایی کودک تا چند سال صبر کنید. قاعدتا دستگاه گوارش نوزاد بعد از شش ماهگی توانایی هضم و جذب ذرت را دارد اما در نوع مصرف و مقدار آن توجه و صبر داشته باشید. از کم شروع کنید و بین نوبت های مصرف آن فاصله بیندازید تا رشد دستگاه گوارش تکمیل شود. بهترین شیوه مصرف ذرت در این دوران به صورت پوره و له شده است و سپس بعد از گذشت زمان (تقریبا بعد از یک سالگی) به صورت ذرت خامه ای و پخته شده. اگر کودک شما دندان دارد، توجه کنید که باید عمل جویدن ذرت را کامل انجام دهند تا به خوبی هضم شود. ذرت برای نوزادان و کودکان بالای شش ماه تا ۲ سال مفید است اما در مصرف آن عجله نکنید.
مصرف ذرت برای کودکان و نوزادان چه فواید و خواصی دارد؟
تا به حال صحبت از این شد که آیا میتوان از ذرت برای نوزادان و کودکان در لیست غذایی استفاده کرد یا خیر که به جواب مثبت آن رسیدیم اما جالب است بخشی از خواص و فوایدی که این محصول برای کودک و یا نوزاد شما در پی دارد را بیان کنیم تا بیشتر با شگفتی های ذرت آشنا شوید:
- تقویت روند رشد
- کمک به افزایش وزن مفید
- تقویت کننده مغز و اعصاب
- مراقبت از سلول های خونی
- تقویت دستگاه گوارش
- آسان کردن هضم و جذب
- تقویت سوی چشم و قدرت بینایی
- محافظت و بهبود دهنده کیفیت پوست
- رشد و استحکام استخوان بندی
ذرت رو چجوری به بچه ها بدیم؟ مگه میتونن بجون؟