آشنایی با طبع لوبیا چیتی می تواند در تشخیص اینکه چه افرادی می توانند بیشتر آن را میل کنند کمک فراوانی می کند. اگر شما با طبیعت مواد غذایی و نیز طبیعت بدن خود آشنایی داشته باشید می توانید انتخاب های صحیح تری در برنامه غذایی خود داشته باشید. زیرا به عنوان مثال افرادی که دارای طبع گرم هستند نباید در خوردن گرمی ها زیاده روی کنند و یا بالعکس.
در این محتوا قصد داریم به بررسی طبع لوبیا چیتی و مصلح های آن به عنوان یکی از حبوبات پرطرفدار بپردازیم. اما پیش از آن بهتر است مختصری درباره طبع های مختلف و مصلح صحبت کنیم.
انواع طبع های مختلف در بدن انسان
شاید تا کنون پیش آمده باشد که کسی به شما گفته که طبع بدنتان چیست؟ آیا توانسته اید پاسخ درستی به این سوال بدهید؟ اصلا با انواع طبیعت هایی که برای بدن انسان معرفی شده است آشنایی دارید. البته این که طبع بدن هرکسی چگونه است نیاز به بررسی فاکتورهای مختلف دارد که موضوع بحث ما نیست. اما برای درک بهتر طبع لوبیا چیتی، طبیعت های متفاوتی که برای بدن انسان برشمرده می شود را بیان می کنیم.
به طور کلی برای انسان ها و حتی خوراکی ها چهار نوع طبع مختلف شناسایی شده که عبارتند از طبع گرم و خشک، گرم و تر، سرد و خشک و سرد و تر. طبع لوبیا چیتی نیز یکی از همین موارد است. افرادی که طبیعت آنها گرم و خشک است آتشین مزاج و حساس هستند. آنها قدرت تصمیم گیری سریعی دارند و معمولا بسیار فعال می باشند. افراد با طبع گرم و تر به نسبت دیگر طبیعت ها از نظر هیکل، مو، استخوان بندی و … درشت تر هستند و معمولا در انجام هرکاری افراط می کنند.
افراد سرد و تر یا بلغمی مزاج ها معمولا پوستی روشن دارند و موهای آنها خیلی پر پشت نیست. همچنین اکثریت اضافه وزن داشته و به خوردن خوراکی هایی با طبع سرد، مثل ترشی، علاقه دارند. و بالاخره طبیعت سرد و خشک نیز خود را با نشانه هایی همچون لاغری، دقت نظر، علاقه به شیرینی جات و … نشان می دهد. البته باز هم تاکید می کنیم تنها از روی چند علامت ظاهری نمی توان به طبیعت افراد پی برده و نیازمند بررسی دقیق از سوی افراد متخصص می باشد.
پیش از رسیدن به آشنایی با طبع لوبیا چیتی لازم است با اصطلاحی به نام مصلح در طب سنتی آشنا شوید. همانطور که از نامش پیداست مصلح ماده غذایی است که به اصلاح طبع یک ماده خوراکی دیگر کمک می کند. به عنوان مثال مصلح یک غذای سرد و تر باید سرد و خشک یا گرم و خشک باشد تا بتواند رطوبت آن را کاهش داده و یا اصلاح کند. بدین ترتیب و با وجود مصلح ها همه افراد با هر طبعی که دارند می توانند مواد غذایی مختلف را میل کنند.
آشنایی با طبع لوبیا چیتی
اما می رسیم به بحث اصلی این مقاله یعنی بررسی طبع لوبیا چیتی. همانطور که در مقالات متعدد گفته شده است لوبیا چیتی از خواص بیشماری بهره می برد. این دانه بعد از نخود در رتبه دوم حبوبات قرار داشته و از مواد مغذی سرشار است. بنابراین آشنایی با طبیعت این دانه امری ضروری است تا بتوان آن را به درستی در برنامه غذایی قرار داد.
بر اساس انچه که در کتب طب سنتی آمده طبع لوبیا چیتی گرم و تر است. این که لوبیا دارای طبیعتی گرم است اصلا چیز بدی نیست و چه آنان که طبع گرم دارند و چه طبع سرد می توانند آن را با خیال راحت مصرف کنند. چه بسا که برای افراد سرد مزاج بسیار مفید بوده و باعث بهبود شرایط آنان می شود. برای افراد گرم نیز اگر در مصرف آن افراط نکنند هیچ گونه عوارضی ندارد.
اما نکته ی مهم درباره طبع لوبیا چیتی مرطوب بودن آن است که باید اصلاح شود. البته رطوبت نیز مانند هر چیز دیگری برای بدن لازم است اما این مقدار نباید از حد نرمال فراتر برود. زیرا باعث چاقی کاذب و ورم شده و حتی روی مغز نیز تاثیر می گذارد. حتما این جمله را شنیده اید که می گویند فلانی مغزش نم کشیده است.!! در واقع این جمله اشاره دارد به بالا رفتن سطح رطوبت در بدن.!!
از آنجا که طبع لوبیا چیتی گرم و تر است باید با مصلح هایی میل شود که گرم و خشک یا سرد و خشک باشند. از جمله مصلح هایی که برای لوبیا چیتی معرفی شده است عبارتند از زنجفیل، دارچین، آویشن، روغن زیتون، زیره، خردل و نمک و فلفل. به هنگام پخت و برای اصلاح طبع لوبیا چیتی می توانید هر یک از این مواد را به آن بیفزایید. در صورت تمایل می توانید به همراه لوبیا شربت سکنجبین نیز سرو کرده و میل کنید.
گوشت یکی دیگر از مواد غذایی است که به خوبی می تواند طبع لوبیا چیتی را اصلاح کرده و رطوبت آن را کاهش دهد. به همین جهت توصیه می شود در پخت قورمه سبزی به جای لوبیا قرمز از چیتی استفاده کنید تا هم از خواص آن بهره مند شوید و هم به وسیله گوشت طبیعتش را اصلاح کنید.
کلام آخر درباره طبع لوبیا چیتی
بر اساس آنچه گفته شد طبع لوبیا چیتی گرم و تر است. بنابراین این لوبیا برای افراد سرد مزاج یک گزینه عالی برای گرم کردن طبع به شمار می رود. همچنین افراد گرم نیز می توانند آن را با رعایت اندازه مورد استفاده قرار دهند. فقط استفاده از مصلح های لوبیا چیتی برای کاهش میزان رطوبت آن فراموش نشود.
انقدر لوبیا چیتی لوبیا چیتی کردید دلم لوبیا چیتی با قارچ خواست. 🙁 یکبار مال خودتون رو امتحان کردم مزش رفت زیر دندونم. دوباره میخوام
نوش جانتون دوست خوب!