افراد بسیار زیادی هستند که به پخت انواع کیک و شیرینی علاقهمند هستند. اگر شما نیز جزو کسانی هستید که میخواهید در خانه خود به پخت شیرینی و کیک بپردازید، آرد ذرت و نشاسته ذرت از مواد اولیه ضروری و مورد نیاز شما محسوب میشوند. بسیاری از افراد نشاسته و آرد ذرت را یکی میدانند و هنگام خرید، هر کدام از آنها را که ببینند تهیه میکنند. در صورتی که آرد و نشاسته ذرت کاملا با یکدیگر متفاوتند و موارد استفاده از آنها نیز با یکدیگر تفاوت دارد. بنابراین اگر میخواهید حرفهای آشپزی کنید بهتر است با تفاوتهای این دو ماده اولیه به طور کامل آشنا شوید.
آرد ذرت و نشاسته ذرت چیست؟
نشاسته و آرد ذرت هر دو از این غلات تهیه میشوند. بنابراین هر دوی آنها حاوی خواص شگفتانگیز ذرت میباشند. اما نکته قابل توجه تفاوت آنها در ظاهر و کاربردشان است. بنابراین اگر میخواهید تفاوت میان آنها را به خوبی بشناسید، ابتدا بهتر است با تعریف هر کدام از دو ماده غذایی به خوبی آشنا شوید.
- آرد ذرت: آرد ذرت را به وسیله آسیاب نمودن دانههای ذرت تهیه میکنند. به همین دلیل با توجه به نوع ذرت ممکن است رنگ آرد نیز متفاوت باشد. بافت این آرد در برخی مواقع نرم و در برخی از مواقع زبر است، به همین دلیل در مصارف مختلف آشپزی میتوان از آن استفاده نمود. مصرف این آرد در آشپزی برای ترد نمودن خمیر پیتزا، جوجه چینی و … از رایجترین کاربردهای آن میباشد. با این وجود آرد ذرت نمیتواند به میزان نشاسته آن در آشپزی کاربرد داشته باشد.
- نشاسته ذرت: نشاسته نیز در طول فرایندی مشخص از دانههای ذرت تهیه میشوند. این نشاسته نیز مانند دیگر انواع آن به منظور غلظت بخشیدن به انواع شیرینی و غذا مورد استفاده قرار میگیرد. نکته قابل توجه این است که در دستور تهیه برخی از شیرینیها به جای نشاسته ذرت از کلمه آرد ذرت استفاده میشود. بنابراین توجه داشته باشید که در دستور پخت ۹۹ درصد شیرینیها از نشاسته ذرت استفاده میگردد.
تفاوت میان آرد ذرت و نشاسته ذرت
در بسیاری از مواقع نشاسته ذرت را در پخت شیرینی و کیکها به جای بخشی از آرد مورد استفاده قرار میدهند. این کار به لطافت و نرمی بیشتر بافت کیک و شیرینی کمک میکند. از طرفی نشاسته ذرت در تهیه پودینگ، کاسترد و برخی دیگر از انواع دسرها نیز استفاده میشود. از آنجایی که این نشاسته فاقد رنگ است، به راحتی میتوان از خواص آن در تهیه بسیاری از مواد خوراکی بهرهمند شد. این نشاسته بو و طعم خاصی در خوراکی ها ایجاد نمیکند و طعم آنها را تحت تاثیر قرار نمیدهد. به همین دلیل برخی از افراد برای غلظت بخشیدن به سوپها نیز از آن استفاده میکنند.
از آرد ذرت و همچنین نشاسته آن نیز برای تهیه انواع فوندانت و همچنین غیظ نمودن کرمها استفاده میگردد. فراموش نکنید که مقدار استفاده از نشاسته و آرد ذرت در تهیه انواع شیرینی و کیکها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. معمولا از این دو ماده اولیه به مقدار یک تا دو قاشق استفاده شود، تا بافت لطیفتری را در کیک یا شیرینی ایجاد نماید. بنابراین به میزان آرد و نشاسته مورد استفاده در تهیه خوراکی مورد نظر خود توجه داشته باشید. از طرفی میتوانید این نشاسته را جایگزین پودر کاستارد نمایید. میزان استفاده از آن نیز مطابق با مقدار ذکر شده برای پودر کاستارد میباشد.
تفاوت کاربرد آرد ذرت و نشاسته ذرت
به طور کلی آرد ذرت و نشاسته ذرت تفاوتهای بسیار قابل توجهی با یکدیگر دارند، که شناخت آنها به انتخاب درستتر شما کمک میکند. از مهمترین تفاوتهای این آرد و نشاسته میتوان به موارد زیر اشاره داشت.
- برای تهیه نمودن آرد ذرت، این ماده خوراکی را به صورت خام و خشک آسیاب مینمایند. در صورتی که برای تهیه نشاسته، آن را طی فرآیندی خاص از ذرت استخراج میکنند.
- آرد ذرت گلوتن ندارد، به همین دلیل بیشتر از نشاسته در معرض فاسد شدن قرار دارد. بنابراین باید آن را در محیطی خشک و دور از رطوبت نگهداری نمود. نشاسته ذرت را نیز باید در محیط خشک و خنک و داخل ظروف دربدار نگهداری کرد.
- نشاسته ذرت رنگ سفید رنگی دارد. در صورتی که آرد آن میتواند رنگهای مختلفی (با توجه به نوع ذرت) داشته باشد.
- کاربردهای نشاسته ذرت بسیار متنوعتر از آرد ذرت است. از این آرد معمولا در پخت انواع نان و خمیر پیتزا و … استفاده میشود. در صورتی که از نشاسته ذرت در تهیه انواع شیرینی، کیک، دسر، سوپ و … استفاده میگردد. در تهیه فوندانت و تزیینات نیز از این نشاسته استفاده میگردد.
- از طرفی آرد ذرت دارای بافت خیلی نرمی نمیباشد. در صورتی که نشاسته ذرت بافت بسیار نرم و لطیفی دارد.
- در صورتی که هر کدام از آرد و نشاسته ذرت دچار تغییر رنگ یا بو شد، از مصرف آن به طور جدی خودداری نمایید.
آرد ذرت طعم خود ذرتو داره اما نشاسته ذرت طعمش خنثی هست