در بررسی تاثیر لوبیا چیتی در سنگ کلیه همراه ما باشید. شاید خواندن این مقاله بتواند به شما کمک کرده و آموزش هایی بدهد که روزی برایتان مناسب باشد. چون ممکن است در میان اطرافیان شما افرادی باشند که کلیه سنگ ساز دارند و هر از چند گاهی دچار دردهای شدید در پهلوها می شوند. با دانستن تاثیر لوبیا چیتی در سنگ کلیه شاید بتوانید یک راهنمای درست برای الگوی مصرف این ماده غذایی به آنها بدهید.
سنگ کلیه چگونه به وجود می آید؟
آیا تا به حال با فردی مواجه شده اید که سنگ کلیه دارد؟ پزشکان بر این باورند که دردی که افراد به هنگام دفع یا جا به جایی سنگ موجود در کلیه می کشند بسیار شدید است. اگر با یکی از این موارد برخورد کرده باشید خوب می دانید که ما چه می گوییم. شخص بیمار مدام پیچ و تاب می خورد و حتی فریاد می زند. پهلوها به شدت درد داشته و به کمر و پا نیز منتقل می شود. درد سنگ کلیه به معنای واقعی می تواند یک شخص مقاوم را از پای درآورد.
اما سوال اینجاست که علت به وجود آمدن سنگ کلیه چیست؟ طبیعتا برای بروز هر نوع بیماری تنها یک دلیل وجود ندارد و قطعا کلیه سنگ ساز نیز از این قاعده مستثنی نیست. اولین علت بروز این بیماری ارث و ژنتیک است. متاسفانه برخی از افراد به صورت مادرزاد و ارثی کلیه سنگ ساز دارند و معمولا همیشه در کلیه آنها سنگ یا شن وجود دارد. البته شن خیلی باعث ناراحتی نشده و معمولا به راحتی دفع می شود.
یکی دیگر از عوامل ایجاد سنگ کلیه کمبود مایعات در بدن و به تبع آن کم شدن ادرار است. وقتی ادرار کم باشد یعنی نمک های اضافی بدن به طور کامل دفع نشده و به شکل رسوب در کلیه باقی می مانند. این رسوبات به مرور تبدیل به سنگ می شوند. ادرار زرد رنگ و غلیظ می تواند نشانه کمبود آب در بدن باشد. الگوی غذایی نامناسب و استفاده بیش از حد از پروتئین های حیوانی نیز می تواند باعث ایجاد سنگ در کلیه شود.
همچنین برخی از سنگ های کلیه کلسیمی هستند. اما این موضوع تقریبا هیچ ارتباطی با مصرف کلسیم ندارد و لزومی ندارد مقدار آن را کاهش دهید. حتی تحقیقات نشان داده کمبود کلسیم هم می تواند باعث سنگ شود. در واقع سنگ های کلسیمی در کلیه ناشی از دفع کلسیم در ادرار است که این موضوع نیز برمی گردد به این که احتمالا بدن در زمینه مدیریت مقدار دفع کلسیم دچار اشکال شده است.
چاقی، مصرف بیش از حد اگزالات، بالا رفتن اسیدهای کلیه، مصرف بیش از حد نمک، مصرف برخی داروها و بعضی از بیماری ها می تواند از جمله دلایل دیگر ایجاد سنگ کلیه باشد.
تاثیر لوبیا چیتی در سنگ کلیه
بی شک داشتن یک برنامه غذایی مناسب می تواند در درمان سنگ کلیه یا هر نوع بیماری دیگر موثر باشد. در گذشته به بیماران کلیوی توصیه می شد که انواع لوبیا و از جمله لوبیا چیتی را در برنامه خود حتما قرار دهند. اما مهم اینجاست که بدانیم تاثیر لوبیا چیتی در سنگ کلیه چقدر است و این دانه از حبوبات صرف تشابه با کلیه می تواند برای آن مفید باشد یا خیر. با ما همراه باشید تا اثرات مثبت و منفی لوبیا چیتی را بر بیماری کلیوی و از جمله سنگ بدانید.
لوبیا چیتی ادرار آور است
تاثیر لوبیا چیتی در سنگ کلیه را می توان در ادرار آور بودن آن دانست. این دانه حبوبات ادرار را افزایش داده و از این رو می تواند به دفع سنگ های موجود در کلیه کمک کند. زیرا بالا بردن مقدار ادرار یکی از درمان هایی است که پزشکان برای دفع سنگ توصیه می کنند. البته در نظر داشته باشید که زیاد شدن ادرار بدون مصرف کافی مایعات خطرساز است.
یعنی اگر شما مصرف لوبیا چیتی را افزایش دهید اما در کنار آن مایعات کافی ننوشید نه تنها به بهبود خود کمک نکرده اید بلکه وضعیت را وخیم می کنید. زیرا لوبیا ادرار را افزایش داده و همین موضوع باعث از دست رفتن آب بدن و خشک شدن کلیه می شود.
به منظور برخورداری از این خاصیت لوبیا چیتی می توانید از جوشانده آن استفاده کنید. کافی است یک پیمانه لوبیا را در دو لیتر آب به مدت ۱۰ دقیقه جوشانده و سپس آب آن را صاف کنید. می توانید هر چند وقت یک بار یک لیوان از آب لوبیا را میل کنید. البته بهتر است این کار را هر روز انجام ندهید.
لوبیا چیتی فشار خون را کاهش می دهد
یکی از عواملی که بر کلیه موثر است فشار خون بالاست. افراد مبتلا به فشار خون متاسفانه مستعد بیماری هایی همچون سنگ کلیه هستند. در این مورد نیز لوبیا چیتی می تواند یاری رسان باشد. زیرا این دانه حاوی مقدار زیادی پتاسیم بوده و از این رو به کنترل فشار خون در بدن کمک می کند. وقتی فشار خون تنظیم باشد اختلالات کمتری در عملکرد کلیه ها به وجود آمده و سنگ ساز نمی شوند.
اگر هفته ای یک بار لوبیا چیتی را در وعده های غذایی خود قرار دهید کافی است. البته افراد سالم می توانند بیشتر از یک بار در هفته نیز از این نوع لوبیا بخورند. می توانید لوبیا را به شکل خوراک یا در غذاهای دیگری همچون آش و قورمه سبزی میل کنید.
بیماران مبتلا به سنگ کلیه در مصرف لوبیا چیتی زیاده روی نکنید
همانطور که گفته شد لوبیا چیتی دارای اثرات مثبتی بر بدن بوده که این اثرات بر روی سنگ کلیه هم تاثیر مثبت دارد. اما این بدان معنا نیست که در مصرف این نوع لوبیا زیاده روی کنید. زیرا همانطور که تفریط در هر کاری خوب نیست افراط نیز به همان اندازه بد است. قبلا هم اشاره شد که لوبیا چیتی مقدار زیادی پتاسیم دارد. به پتاسیم منبع سرشار کلسیم را نیز اضافه کنید.
مصرف بیش از حد کلسیم و پتاسیم ممکن است اثر سوء بر سنگ کلیه داشته و آن را تشدید کند. پس بهترین راه آن است که افراد مبتلا به سنگ کلیه حتما مقدار مصرف لوبیا چیتی را با صلاحدید پزشک معالجشان تعیین کنند.