رژیم کتوژنیک یک رژیم لاغری بسیار خاص میباشد که در آن کربوهیدرات به میزان قابل توجهی محدود میشود. البته نکته قابل توجه در رابطه با رژیم کتوژنیک این است که در بسیاری از فضاهای مختلف در رابطه با آن نظرات متفاوتی ثبت شده است. در صورتی که رژیم مخصوص هر فرد با رژیمهایی که معمولا در فضاهای مختلف میبینید، متفاوت است. در این رژیم نیز مانند اکثر رژیمهای تخصصی، مصرف برخی از مواد خوراکی مجاز و برخی دیگر محدود میباشد. خیارشور یکی از مواد خوراکی مجاز در این رژیم است. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با نقش خیارشور در این رژیم، به طور کامل آشنا کنیم.
آیا مصرف خیارشور در رژیم کتوژنیک مجاز است؟
به طور کلی استفاده از خوراکیهایی که کربوهیدرات بالایی دارند در رژیم کتوژنیک ممنوع است. از جمله این مواد غذایی میتوان به عسل، ماکارانی، برنج، نانها، انواع غلات و … اشاره نمود. از آنجایی که مصرف سرکه، خیار و نمک در این رژیم مجاز است، مصرف خیارشور نیز در رژیم کتوژنیک مجاز میباشد. اگر به نمونههایی از این رژیم برخورد کرده باشید، متوجه میشوید در یک رژیم ده روزه کتوژنیک، هر روز از خیارشور استفاده میشود. این موضوع نشاندهنده اهمیت این خوراکی در رژیم غذایی کتوژنیک است. برای درک بهتر این موضوع چند نمونه از وعدههای غذایی در این رژیم را به شما معرفی خواهیم نمود.
به طور مثال برخی وعدههای صبحانه در این رژیم به شرح زیر میباشند.
- ۱ تخممرغ نیمرو به همراه دو عدد خیارشور و یک لیوان الکترولیت به همراه ۱ قاشق مرباخوری سیاهدانه
- یک خیارشور و دو عدد تخممرغ نیمرو در کنار ۱ لیوان الکترولیت
- دو ورق ژامبون مرغ در کنار یک خیارشور و یک گوجه به همراه یک لیوان الکترولیت
- یک عدد خیارشور رنده شده در کنار دو ۲ تخممرغ آبپز و یک لیوان الکترولیت به همراه ۱ قاشق غذاخوری سس خانگی
خواص خیارشور رژیم کتوژنیک
از آنجایی که رژیم کتوژنیک را یک رژیم روزهداری نیز مینامند، تامین ویتامینها و مواد مغذی مورد نیاز بدن در این رژیم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار میباشد. خیارشور یکی از خوراکیهای بسیار مغذی است که میتواند به تامین ویتامینها و آنتیاکسیدانهای مورد نیاز بدن کمک نماید. از طرفی این خوراکی میتواند به بهبود عملکرد قسمتهای مختلف بدن مانند طحال، کبد، دستگاه گوارش و … کمک کند. از مهمترین خواص این خوراکی لذیذ و پرطرفدار میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
- غنی از آنتیاکسیدان: یکی از ابتداییترین خواص این خوراکی در رژیم کتو این است که میتواند آنتیاکسیدانهای مورد نیاز بدن را در طول رژیم تامین نماید. شور نمودن صیفیجات و سبزیجات در این روش منجر به حفظ آنتیاکسیدانهای موجود در آنها می شود. این آنتیاکسیدانها از بدن در برابر رادیکالهای آزاد محافظت مینمایند.
- پیشگیری و کنترل دیابت: نکته دیگر این است که این خوراکی با وجود کربوهیدرات بسیار کم، میتواند به کنترل قند خون افراد دیابتی کمک نماید. به طور کلی اسید استیک موجود در این خوراکی نقش بسیار موثری در کاهش و کنترل میزان قند خون در بلند مدت دارد.
- بهبود عملکرد دستگاه گوارش: از دیگر خواص خیارشور در رژیم کتو میتوان به حفظ سلامت دستگاه گوارش اشاره نمود. در رژیم کتو تامین فیبر مورد نیاز بدن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. این خوراکی حاوی مقدار قابل توجهی فیبر میباشد و میتواند به رشد باکتریهای مفید روده کمک نماید. به همین دلیل در بهبود عملکرد دستگاه گوارش نیز بسیار موثر است.
- حفظ سلامت کبد و معده: از دیگر خواص این خوراکی نیز میتوان به دفع سموم کبد و حفظ سلامت معده اشاره نمود. این خوراکی با حذف سموم کبد میتواند به درمان و حفظ سلامت آن کمک نماید. همچنین اسیدیته معده را افزایش میدهد و دیوارههای معده را تقویت مینماید. به همین دلیل میتواند از معده در برابر آسیبهای اسیدی محافظت نماید.
- از دیگر خواص خیارشور در رژیم کتو: از دیگر تاثیرات مثبت این خوراکی در رژیم کتوژنیک میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
- کمک به چربیسوزی بیشتر و کاهش وزن
- بهبود تهوع صبحگاهی ناشی از رژیم
- پیشگیری از مبتلا شدن به سرطان طحال
- تقویت سیستم عصبی و حفظ سلامت روان
- کمک به پیشگیری از یبوست
- رفع بوی بد دهان در طول رژیم
نکات قابل توجه در رابطه با رژیم های کتوژنیک
از آنجایی که این رژیم محدودیتهای بسیار زیادی دارد و تقریبا مصرف کربوهیدرات را به صفر میرساند، بهتر است پیش از شروع رژیم با ویژگیهای آن به طور کامل آشنا شوید.
- پروتئین بسیار بالا در کنار کربوهیدرات بسیار محدود از ویژگیهای ابتدایی این رژیم است.
- رژیم کتو یک رژیم ده روزه است. به همین دلیل توجه داشته باشید که هرگز بیشتر از ده روز به صورت خودسرانه آن را ادامه ندهید.
- برای پیشگیری از بروز عوارض ناشی از رژیم، از مکملهای لازم و ضروری بدن استفاده نمایید.
- با توجه به محدودیتهای سخت این رژیم، حتما تحت نظر پزشک متخصص تغذیه از آن استفاده نمایید.
- به هیچ عنوان از رژیمهای همگانی و رایگان استفاده نکنید. از متخصص تغذیه بخواهید با توجه به شرایط، رژیم اختصاصی شما را تنظیم نماید.
- برای رعایت جوانب احتیاط، هرگز به صورت خودسرانه از این رژیم استفاده نکنید.
خیلی عالی