تاثیر ذرت بر معده چیست؟ آنها مغذی هستند، کاربرد های فراوانی دارند، خوشمزگی خاص خود را دارند و به غذاهای ما چاشنی بیشتری اضافه می کنند. همه این موارد دلیلی هستند تا به دنبال تاثیرات ذرت بر بدن خود باشیم. بهتر است بدانیم آیا آنها روی معده اثر منفی دارند یا مثبت؟ آیا ذرت تماما دارای خواص بالقوه است یا اثرات جانبی هم روی معده دارد؟
ذرت یک ماده غذایی شناخته شده است که چندان نیازی به معرفی ندارد. با این حال یک تصور غلط درباره آن وجود دارد و آن هم این است که ما به ذرت به چشم یک سبزی نگاه می کنیم. ذرت سبزی نیست و تاثیر ذرت روی معده مانند تاثیر سبزیجات بر معده نیست! یکبار برای همیشه باید این برداشت غلط را کنار گذاشت. ذرت، جزء دانه های غذایی به حساب می آید و تاثیر آن بر بدن از این لحاظ ارزشمند است.
ذرت به جز رنگ زرد معمول اش، به رنگ های قهوه ای، بنفش، و آبی نیز موجود است. اما اصولا ذرت های زرد به عنوان یک ماده غذایی برای کودکان و بزرگسالان شناخته می شوند.
تاثیر ذرت بر معده چیست؟
عمده ترین مشکلی که ممکن است برخی از ما طی دوره های زمانی خاص با آن دست و پنجه نرم کنیم، یبوست است. در صورتی که این مشکل برای عده ای از افراد دیگر، همیشگی است. یبوست باعث عدم اجابت مزاج آسان، معده درد، مشکلات روده و ناراحتی های دیگر می شود. همین مسئله به کمک ذرت بسیار راحت، قابل حل است. تاثیر ذرت روی معده علاوه بر افزایش سلامتی آن جلوگیری از یبوست و پس از آن، کاهش بواسیر است که در اثر یبوست رخ می دهد. این دانه غذایی کمک می کند تا با تولید باکتری های مفید معده به جنگ با این مشکلات شایع برویم.
ذرت دارای مواد معدنی است؟
بله؛ ذرت حاوی مواد معدنی مناسب و لازم برای بدن و تاثیر ذرت روی معده بسیار شگرف است. این دانه غذایی کمک می کند تا بسیاری از مواد معدنی لازم را به همراه ویتامین ها مثل گروه خانواده B دریافت کنید. ذرت دارای آهن، سلنیوم، منگنز، فسفر و منیزیوم است. این باعث تحریک عملکرد معده و کلیه ها می شود و باعث می شود تا اسید معده به تعادل برسد. تکلیف مابقی مواد موجود در این دانه غذایی نیز مشخص است. آنها به تقویت عملکرد مغز و سیستم ایمنی بدن هم کمک شایانی می کنند.
ذرت دارای آنتی اکسیدان ها است
تاثیر ذرت روی معده از یک جنبه دیگر بخاطر وجود آنتی اکسیدان ها است. آنتی اکسیدان ها چه می کنند؟ آنها بسیار مهم هستند چون در بدن با عوامل مختلفی مبارزه می کنند که رادیکال های آزاد مسئول تولید شان هستند. از جلوگیری از بروز سرطان در بدن گرفته تا رشد روند سالخوردگی و توسعه بسیاری از بیماری های مزمن دیگر! یکی از خواص ذرت همین است. کمک می کند تا با بیماری سرطان معده و دیگر سرطان ها مبارزه کنید.
ذرت سرشار از فیبر است
از آنجایی که گفتیم تاثیر ذرت روی معده بسیار چشمگیر است و جزء دانه های غذایی به حساب می آید باید بدانید که این دانه مثل بسیاری دیگر از دانه های مشابهش، حاوی فیبر می باشد که جذب شکر را کاهش داده، از گلوکز خون جلوگیری می کند و عملکرد گوارشی را بهبود می بخشد.
ذرت به شما کمک می کند تا حتی برای کاهش وزن بهتر و راحت تر اقدام کنید. این دانه غذایی با کاهش جذب شکر کمک می کند تا بدن چربی کمتری تولید کرده و آنها را در بافت های مختلف مثل شکم یا پهلو ها ذخیره نکند (زیرا مواد قندی غیر ضروری برای بدن به صورت چربی ذخیره خواهند شد).
تاثیر ذرت روی معده با وجود فیبر بالا از یک نظر دیگر هم قابل بررسی است. این ماده به انتقال غذا در سیستم گوارشی کمک شایانی می کند. ذرت شیرین فیبر کمتری نسبت به ذرت معمولی دارد و از این نظر تاثیر گذاری آنها روی معده با هم متفاوت است. پس براساس شرایطی که دارید یکی از آنها را برای افزودن به رژیم غذایی تان انتخاب کنید.
تاثیر ذرت روی معده بدون وجود گلوتن
گلوتن، یک ماده موجود در گندم است که از طریق نان و دیگر غلات جذب بدن ما می شود، و اگر کمی درباره آن تحقیق کنید متوجه ضررهایش خواهید شد. یکی از این ضرر ها متوجه معده است اما، عدم وجود گلوتن در ذرت باعث می شود تا تاثیر ذرت روی معده از این لحاظ هم قابل توجه باشد. افرادی که به بیماری هایی مثل سلیاک یا عدم تحمل گلوتن مبتلا هستند، می توانند این دانه غذایی را بدون نگرانی به رژیم شان اضافه کنند و از خواص آن لذت ببرند.
تاثیر ذرت بر اساس وجود پروتئین ها
همانطور که اشاره کردیم، ذرت دارای پروتئین بالایی است. این دانه غذایی در مقایسه با سبزیجات بیشترین میزان پروتئین در خود را دارا است و اگر گیاهخوار هستید و میخواهید پروتئین لازم را از این طریق برای بدن تان تامین کنید بهتر است رو به مصرف ذرت بیاورید. در نتیجه به جای مصرف گوشت، پروتئین بیشتری از طریق دانه ها و سبزیجات کسب خواهید کرد.
تاثیر ذرت براساس همین میزان پروتئین روی معده قابل توجه است. برخی پژوهش ها گزارش کرده اند که یک رژیم غذایی حاوی ذرت باعث کاهش وزن بهتر و کمک به بدن برای کاهش چربی و سوزاندن آنها طی مدت زمان کوتاه تر و با بازدهی بهتر می شود. این تاثیر پروتئین ها بر سلامتی معده و روند سوخت و ساز بدن موضوعی است که به شما کمک می کند تا جایی خالی برای ذرت در روتین غذایی تان پیدا کنید.
جمع بندی نهایی
البته تاثیر ذرت بر بدن و خواص ذرت به این مزایا ختم نمی شود و به طبع این دانه غذایی هم مانند دانه های دیگر می تواند باعث نفخ معده شود. از این رو، برای اینکه از تاثیر ذرت غافل نمانید و بتوانید خوردن آن را سازماندهی کنید، از مصرف بیش از حد آن بپرهیزید.